• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.12.2023

13:30

Haljina princeze Dajane oborila rekord na aukciji! Prodata je za više od milion dolara (FOTO)

AP PHOTO

Zanimljivosti

Haljina princeze Dajane oborila rekord na aukciji! Prodata je za više od milion dolara (FOTO)

Podeli vest

Haljina koju je 1985. nosila Dajana, princeza od Velsa, oborila je rekord na aukciji u Holivudu - prodata je za 1.148 080 dolara.

Prethodno su stručnjaci procenili da će haljina na aukciji dostići cenu od 100.000 dolara. Međutim, ona je prodata po ceni koja je 11 puta veća od procenjene vrednosti - konačna cena iznosila je 1.148 080 dolara.

Haljina dizajnera Žaka Azagurija prodata je u kompletu sa jastučićima za ramena, plavom organdi baletskom suknjom, velikom mašnom i trakom.

Princeza Dajana je haljinu prvi put nosila u Italiji 1985. godine tokom kraljevske turneje sa svojim tadašnjim suprugom Čarlsom, princom od Velsa. Ponovo ju je nosila 1986. na koncertu Simfonijskog orkestra u Vankuveru.

Zanimljivo je da je baletska suknja, kao dodatak večernjoj haljini, dodata u čast engleskog nacionalnog baleta, čiji je pokrovitelj bila Dajana.

Ova haljina princeze Dajane je postigla najvišu cenu ikada na aukciji. Prethodni rekord drži njena haljina boje patlidžana, koja je u januaru prodata u aukcijskoj kući Sotbi za 604.800 dolara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija