• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.12.2023

19:37

Džon Lenon bio Čiča Dražin sin?! Čuvenog muzičara pratio i FBI, a ubijen je na današnji dan! (FOTO/VIDEO)

profimedia

Zanimljivosti

Džon Lenon bio Čiča Dražin sin?! Čuvenog muzičara pratio i FBI, a ubijen je na današnji dan! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Na današnji dan 8. decembra 1980. godine, ubijen je Džon Lenon, čuveni član Bitlsa i jedan od najpoznatijih muzičara u istoriji. Za njega su kružile svakakve legende, a najpoznatija je svakako ona gde se pevač pominje u teorijama kao sin četničkog vođe Draže Mihailovića.

Džon Lenon je bio engleski muzičar, kompozitor i gitarista Bitlsa. Njegova kreativna karijera je sadržala i epizode u kojima se može opisati kao politički aktivista, umetnik, glumac i pisac. Džon Lenon je jedan od najpopularnijih i najuticajnijih muzičara i njegove pesme su rangirane među najbolje i najslušanije pesme 20. veka.

Ubistvo Džona Lenona

Pre 43 godine, 8. decembra 1980. ubijen je osnivač grupe Bitls i mirovni aktivista Džon Lenon. Mark Dejvid Čapman, opsesivni obožavalac sa Havaja, ispalio je pet metaka u 40-godišnjeg muzičara, pogodivši ga četiri puta u leđa.

Čapman, koji je priznao zločin na licu mesta, godinama kasnije je odboru za uslovnu slobodu rekao da je to uradio jer je "želeo slavu".

- Znao sam šta radim i znao sam da je to zlo. Znao sam da nije u redu, ali toliko sam želeo slavu da sam bio spreman da dam sve i oduzmem ljudski život - rekao je on u septembru 2022. Te iste godine mu je 12. put odbijen uslovni otpust. Sledeće saslušanje očekuje se u februaru 2024.

Smrt jednog od najpoznatijih muzičara i tekstopisaca 20. veka i danas izaziva interesovanje javnosti i u ovo doba godine redovno se pojavljuju se neke manje poznate i bizarne priče o Lenonu.

Foto: wikipedia.org

 

 

Lenon je bio sin đenerala Draže?

Na TikToku kruži snimak Velimira Abramovića u kom ovaj univerzitetski profesor i filozof tvrdi da je Julija, majka Džona Lenona, koja je poreklom bila Čehinja, upoznala srpskog četničkog vojvodu Dražu Mihailovića dok je bio zadatku u Pragu, a ona obilazila porodicu.

Julija je, navodno, nakon tog susreta otišla i Liverpul i odmah se udala za Alfreda Lenona, a Džon se rodio "tri meseca prerano". Da ga, kako kaže Abramović, ne bi nervirala supruga, Julija je Džona poslala kod svoje sestre da ga odgaja.

 

 

Lenona istraživao FBI

Lenon je bio poznat po svojoj antiratnoj muzici i pesmama "Give Peace a Chance", "Imagine" i iako su ga obožavaoci voleli, Niksonova administracija očigledno nije.

Lenon je stigao u Njujork sa vizom 1971. U dopisu Beloj kući senatora Stroma Turmonda navodi se da bi muzičar mogao da podstakne mlade ljude da glasaju protiv Ričarda Niksona. Ubrzo nakon dolaska u SAD, FBI ga je stavio pod prismotru, a Služba za imigraciju i naturalizaciju pokušala je da ga deportuje godinu dana kasnije.

Posle svih stvari koje je preživeo, ipak nije mogao da izbegne metak svog ubice u atentatu. Njegove muzika ostaće zapamćena kao jedna od najlepših umetničkih dela ikada i generacije će pamtiti ovog izuzetnog čoveka.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija