• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.05.2023

09:46

PODMLADILI GLUMCA ZA 44 GODINE! Moderna tehnologija napravila čudo (FOTO/VIDEO)

Printscreen You Tube Jarkan VFX

Zanimljivosti

PODMLADILI GLUMCA ZA 44 GODINE! Moderna tehnologija napravila čudo (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Američki glumac Harison Ford (79) u novom, petom nastavku filma o avanturama legendarnog arheologa Indijane Džonsa, verovali ili ne, u nekim scenama izgleda kao pre 44 godine!

To će prvo videti publika na filmskom festivalu u Kanu sredinom maja, a od kraja juna i ceo svet, kada film "Indijana Džons i brojčanik sudbine" bude na redovnom bioskopskom programu.


Tokom 25 minuta filma Ford je digitalno podmlađen kako bi mogao da igra 35-godišnjeg Indijanu Džonsa iz vremena prvog dela filma.

Ford, koji je na pragu devete decenije, ipak je morao da pokaže da je u dobroj formi i snimi, za prosečnog čoveka njegovih godina, zahtevne fizičke scene.

Foto: Printscreen You Tube Jarkan VFX

Harison Ford

Kasnije mu je, zahvaljući tehnologiji, lice "podmlađeno" da bi odgovaralo vremenu u kojem se scena dešava.

- Ford je neverovatno okretan i brz i to mu je olakšalo da odglumi sve scene. Tehnologija uključena u proces snimanja sasvim je druga stvar - rekao je reditelj filma Džejms Mangold, a prenosi "Varajeti".

- Imali smo gomilu snimaka njega u krupnim planovima, srednjim, širokim, svetlim, slabim svetlima... Jednog dana bismo snimili 79-godišnjeg Forda, koji igra 35-godišnjeg Indijanu, i dva dana kasnije njegovo lice bi bilo potpuno drugačije, podmlađeno - preneo je reditelj.

Foto: Printscreen You Tube El Mundo

FORD I KUAN Indi i Šorti 1984. i 2023.

Priča o Indijani Džonsu obeležila je i život glumca Ke Hju Kuana, ovogodišnjeg dobitnika Oskara za sporednu ulogu u filmu "Sve u isto vreme". Kuan je sa samo 12 godina debitovao u filmu "Indijana Džons i ukleti hram" u ulozi siročeta Šortija iz Šangaja.

Posle skoro 40 godina sreli su se ponovo na ceremoniji dodele Oskara, kada je Harison Ford uručivao statuetu ekipi za najbolji film, za čiji uspeh je zaslužan i Kuan.

Za obojicu je to, kako su kasnije izjavili, bio vrlo emotivan trenutak.

- Srećan sam zbog njega. On je sjajan dečko i dobar glumac. Bio je sjajan kad je bio dete, i dalje je. Drago mi je - prokomentarisao je Ford uspeh svog kolege.

Ranije je Ford otkrio da je njegovo digitalno lice "uzeto" iz arhivskih snimaka dostupnih "Lukasfilmu", koji stoji iza projekta.

Foto: Printscreen You Tube Jarkan VFX

Podmlađeni Harison Ford

- Ne znam tačno kako oni to rade, ali ono što ćete videti u "Indijani" moje je pravo lice. Oni mi stave ove tačke na lice, ja izgovorim reči i onda urade nešto fantastično - objasnio je glumac.

Ford je bio fasciniran tehnologijom, ali je priznao da nema želju da ponovo bude mlad.

- Drago mi je što imam ovoliko godina! - poručio je Ford.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija