• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.03.2022

08:20

BLISTALE NA CRVENOM TEPIHU! Evo kako su izgledale poznate dame na DODELI OSKARA - ONA je bila zvezda večeri! (GALERIJA)

printscreen

Zanimljivosti

BLISTALE NA CRVENOM TEPIHU! Evo kako su izgledale poznate dame na DODELI OSKARA - ONA je bila zvezda večeri! (GALERIJA)

Podeli vest

I ove godine su se dame potrudile da na crvenom tepihu oduševe svojim stajlingom.

I ovogodišnja, 94. po redu dodela Oskara, nije mogla da prođe bez raskošnih toaleta poznatih dama. 

Ovaj put su dominirale dugačke haljine, a iako je bilo i ekstravagancije, reklo bi se da je ipak svedenost zaštitni znak ove ceremonije. 

Hejli Biber se odlučila za usku, bež haljinu, sa upečatljivim detaljem cveta na sredini, dok joj je kosa ležerno padala u blagim talasima. 

Penelope Kruz se sa druge strane odlučila za dugačku crnu, korset haljinu, dok je Mila Kunis imala stil prave princezice i bila zvezda večeri, u svetlo roze, satenskoj haljini. 

Ono što je ipak bilo zajedničko za sve dame jeste odlično raspoloženje i osmesi, koje su nosile celo veče. 

Oskar za najboljeg glumca pripao je Vilu Smitu za ulogu u filmu "Kralj Ričard", u kom je tumačio ulogu oca Serene i Venus Vilijams. Smit je statuu primio u suzama i izvinio se javnosti zbog fizičkog okršaja sa kolegom Krisom Rokom, koja se odigrala samo nekoliko minuta pre ovog svečanog trenutka.

Oskar za najbolju glumicu otišao je pravo u ruke Džesike Čestejn za ulogu u filmu "Oči Tami Fej", a bile su nominovane još i Olivija Kolman ("The Lost Daughter"), Penelope Kruz ("Parallel Mothers"), Nikol Kidman ("Being the Ricardos") i Kristen Stjuart ("Spencer").

Foto: Foto: Jordan Strauš/Invision/AP

Penelope Kruz

Džejn Kempion je postala treća žena u istoriji koja je dobila Oskar za najbolju režiju, a ova 67-godišnjakinja dobila je priznanje za svoj rad na čelu drame "Šape pasje".

Dobitnica Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu je Arijana Debouz za ulogu Anite u mjuziklu Stivena Spilberga "Priča sa zapadne strane", a istorija se praktično ponavlja s obzirom da je za istu ulogu zlatnu statuu dobila i Rita Moreno pre 61 godinu u originalnoj verziji ovog filma.

Oskar za najbolju sporednu mušku ulogu pripao je Troju Kotsuru, gluvonemom glumcu, za ulogu u filmu "Koda". Inače, Kotsur je drugi gluvonemi glumac u istoriji Oskara koji je uspeo da dođe do trofeja, a pre njega to je 1987. pošlo za rukom Marli Matlin za ulogu u filmu "Deca manjeg Boga".

Ostvarenje "Koda" dobilo je Oskara za najbolji film, a ova drama sinoć je ovenčana sa još dva priznanja - za najbolju sporednu mušku ulogu i adaptirani scenario.

Delić atmosfere i toaletu poznatih dama, možete videti u galeriji sa početka teksta.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija