• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

11.01.2024

14:30

Pun ukus nutele, čokolade i lešnika! Raskošna nugat torta savršena poslastica za ljubitelje slatkiša

pexels.com

Recepti

Pun ukus nutele, čokolade i lešnika! Raskošna nugat torta savršena poslastica za ljubitelje slatkiša

Podeli vest

Čokoladnim poslasticama retko ko odoli, a ako vam se približava neko slavlje, onda je naš predlog da poslužite nugat tortu.

Meke kore, raskošan fil i ne tako komplikovana priprema su dobitna kombincija, a ova torta sadrži i svačije omiljene sastojke. Pomešajte nutelu, čokoladu, napolitanke i lešnike i napravite jednu od najlepših čokoladnih torti. 

Sastojci:

Za kore:

10 jaja

10 kašika šećera

6 kašike brašna

4 kašike kakaoa

200 ml ulja

300 ml mleka

Foto: pexels.com

 

Za fil: 

700 ml mleka

120 g skroba

200 g šećera

150 g čokolade

100 g pečenih lešnika

100 g napolitanki od lešnika

250 g margarina

200 ml slatke pavlake

300 g nutele

Foto: pexels.com

 

Priprema: 

Pomešajte skrob i šećer, pa sipajte 300 ml mleka i promešajte tako da nema grudvica. Preostalo mleko sipajte u šerpu i kada krene da ključa sipajte smesu sa skrobom. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprastano mešanje. Na kraju dodajte čokoladu i kuvajte dok se ne otopi, opet uz neprestano mešanje. Sipajte fil u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi.

Umutite ohlađeni fil, pa dodajte umućeni margarin. Sjedinite mikserom, pa dodajte umućenu slatku pavlaku. Lepo umutite i dodajte nutelu, izblendirani lešnik i napolitanke. Sve dobro promešajte.  

Odvojite žumanca od belanaca, pa kratko umutite belanca (5 komada), onda postepeno dodajte šećer (5 kašika) i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Zatim postepeno dodajte žumanca (5 komada) i nastavite da mutite. Sipajte ulje i sjedinite mikserom, pa dodajte prosejano brašno (3 kašike) i kakao (2 kašike). Lagano umešajte i onda sipajte u pleh obložen pek papirom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta. Od iste količine sastojaka i na isti način napravite još jednu koru. Kada se kore ohlade presecite svaku na 2 dela, tako da dobijete 4 kore.  Prvu koru premažite mlekom, pa filom, a zatim stavite drugu koru, premazati mlekom, pa filom. Preko ide treća kora koja se premazuje mlekom, pa filom, a onda i četvrta kora. Zatim celu tortu premažite filom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija