• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće&piće

26.09.2022

16:01

STROGANOV PILETINA s CELEROM! Ruski klasik na malo drugačiji način!

Shutterstock

Recepti

STROGANOV PILETINA s CELEROM! Ruski klasik na malo drugačiji način!

Podeli vest

Slavni biftek Stroganov, raskošno jelo predrevolucionarne Rusije, je tokom 20. veka doživelo mnoge adaptacije diljem sveta, a ovo je jedna od njih... Uživajte!

Sastojci: 

500 g pilećeg mesa
dva korena celera
300 g šampinjona

dve tikvice
dve glavice crnog luka
tri čena belog luka
100 ml pavlake za kuvanje
tri kašike ulja
kašika začinskog bilja
so, biber
prstohvat mirođije

Foto: Shutterstock

Stroganov piletina s celerom

Priprema: 

Šampinjone oprati i iseći na listiće, a crni luk na rebarca. Celer i tikvice očistiti i iseći na kocke kao i piletinu. Na ulju propržiti crni luk dok ne dobije staklast izgled. Dodati usitnjen beli luk i meso i naliti s malo vode da se dinsta. Kad se mirisi sjedine, dodati i celer. Dinstati na laganoj vatri oko pola sata, pa ubaciti iseckane šampinjone i tikvice. Umesto mešanja protresti šerpu. Začiniti po ukusu i sipati pavlaku za kuvanje. Neka se krčka još pet minuta na tihoj vatri. Služiti uz bareni pirinač.

Prijatno!
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija