• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: iće&piće

29.08.2022

19:59

MUS od MALINA i BELE ČOKOLADE! Slatkiš za dvoje!

Shutterstock

Recepti

MUS od MALINA i BELE ČOKOLADE! Slatkiš za dvoje!

Podeli vest

Možda ćete na izmaku leta poželeti da se osvežite ovim ukusnim musom od malina i bele čokolade i svakako nećete pogrešiti... Uživajte u dvoje!

Sastojci: 

dve šolje malina, sveže ili zamrznute
pola šolje šećera
kašičica kukuruznog skroba

kašika vode
kesica pudinga sa ukusom bele čokolade
500 ml mleka
šolja slatke pavlake

Foto: Shutterstock

Mus od malina i bele čokolade

Priprema: 

Maline odmrznuti, staviti u manju šerpu, posuti šećerom, pa kuvati na umerenoj vatri uz mešanje desetak minuta, da smesa proključa. Skrob razmutiti sa vodom, dodati u šerpu sa malinama, pa mešati još 10 minuta, da se smesa zgusne. Skloniti sa vatre i ohladiti. Slatku pavlaku umutiti u šlag. Puding skuvati sa mlekom prema uputstvu sa pakovanja, ohladiti i pomešati sa šlagom. U adekvatne čaše ili činije naizmenično sipati smesu od malina i smesu od pudinga, ohladiti u frižideru i poslužiti.

Uživajte!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 1 godinu

Mus je FR. izraz sto u prevodu znaci PENA. Ima onih koji misle da su svetski ako vise koriste strane izraze od domacih. Kompleksi su strasni.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija