• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.05.2024

14:30

Kazne i do 3.000 evra za turiste! Najveće parti ostrvo na svetu uvelo stroga pravila - Tiču se alkohola

Shutterstock

Putovanja

Kazne i do 3.000 evra za turiste! Najveće parti ostrvo na svetu uvelo stroga pravila - Tiču se alkohola

Podeli vest

Turisti u delovima Majorke i Ibice suočiće se s velikim kaznama zbog ispijanja alkohola na ulicama nakon što je španska vlada Balearskih ostrva pooštrila zakone, koji su prvi put uvedeni 2020. godine.

Pored zabrane pijenja alkohola na ulici, nova pravila zabranjuju radnjama da prodaju alkohol do kasno u noć. Takođe su pooštrene kontrole na brodovima za zabavu.

Svi turisti za koje se utvrdi da krše ova pravila mogu da se suoče s kaznom do 3.000 evra.

Odnosno, turisti bi mogli biti kažnjeni između 750 i 1.500 evra ako njihovo pijenje na javnom mestu "ometa ili narušava mir u okruženju". Ako se prekršaj smatra veoma teškim, kazna bi mogla da se kreće od 1.500 do 3.000 evra.

Pravila se primenjuju u tri odmarališta na Majorki - Ljukmajor, Palma i Kalvija (Magaluf) - kao i San Antonio na Ibici.

Zabrana se proteže jednu nautičku milju (1,85 km) od obale za sve ove destinacije, a brodovima za zabave zabranjeno je približavanje i prikupljanje putnika u tim područjima.

Jedini izuzetak gde na ulici može da se pije jesu terase barova ili restorana ili na drugim zakonom dozvoljenim prostorima. Ali lutanje ulicom s napola dovršenom limenkom ili otvorenom flašom je definitivno nedozvoljeno.

Foto: Shutterstock/oneinchpunch

 

Prodavnice koje prodaju alkohol moraju da budu zatvorene između 21.30 i 8 sati ujutru. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Đorđe Milićević: Bezrezervna i jednoglasna podrška Srba iz regiona državnom rukovodstvu Srbije i Srpske
Politika

Đorđe Milićević: Bezrezervna i jednoglasna podrška Srba iz regiona državnom rukovodstvu Srbije i Srpske

Konferencija krovnih srpskih nacionalnih organizacija iz zemalja regiona danas je na vanrednoj sednici u prostorijama Matice Srpske u Novom Sadu jednoglasno usvojila zaključak kojim pružaju apsolutnu podršku Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda koju je usvojio Svesrpski sabor. Učesnici konferencije, politički predstavnici Srba iz Rumunije, Mađarske, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Albanije i Bosne i Hercegovine dali su punu i bezrezervnu podršku državnim rukovodstvima Srbije i Republike Srpske u naporima za očuvanje mira, državne stabilnosti i jedinstva srpskog naroda.

14.06.2024

20:39

TV

Putin ponudio uslove za mir! Kijev brže - bolje sve odbio!
Live TV

Putin ponudio uslove za mir! Kijev brže - bolje sve odbio!

Puton dao ponudu za kraj rata. On je postavio uslove koje Ukrajina mora da ispuni. Kijev žestoko odgovorio da ne pristaje ni na kakve kompromise. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su general Luka Kastratović i Dragoslav Bokan sa Instituta za nacionalnu strategiju. Uživo u program putem vajber uključenja javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter.

14.06.2024

19:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija