• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.04.2024

13:00

Idealne destinacije u Srbiji za prvomajski odmor! Prave prirodne oaze u kojima ćete uživati

Shutterstock

Putovanja

Idealne destinacije u Srbiji za prvomajski odmor! Prave prirodne oaze u kojima ćete uživati

Podeli vest

Nekoliko destinacija u Srbiji idealne su za mini odmor sa prijateljima i porodicom.

Ukoliko planirate da otpujete negde za praznike, svakako razmotrite ove destinacije:

Zlatibor

Zlatibor je prelepa planina, bogata mnogim sadržajima.

Ovde možete uživati u dugim šetnjama, planinskom čistom vazduhu, odličnoj domaćoj hrani. Takođe možete posetiti Stopića pećinu ili vodopad Gostilje.

Na Torniku, najvišem vrhu Zlatibora, tokom leta možete uživati u raznim aktivnostima kao što su jahanje konja, vožnja bobom na šinama, biciklizam, mini golf i mnoge druge.

Foto: Shuterstock

Zlatibor

Srebrno jezero

Srebrno jezero se nalazi nedaleko od Velikog Gradišta u istočnoj Srbiji, na oko 110 km od Beograda. Na jezeru možete voziti čamce i pedaline, a možete uživati u dugim šetnjama.

Možete napraviti izlet do Ramske tvrđave, koja ima pet kula i velike bedeme.

Tu je i skela koja prenosi putnička i teretna vozila do Banatske Palanke i predivan pogled na Dunav. 

Foto: Shuterstock

Zlatibor

Zasavica

Zasavica se nalazi na području južne Vojvodine i severne Mačve na teritoriji opština Sremska Mitrovica i Bogatić. 

Specijalni rezervat prirode Zasavica je idealna destinacija u Srbiji za odmor, rekreaciju, plovidbu čamcem, posmatranje prirode i ptica i uživanje u dobroj domaćoj hrani.

Jedan od simbola rezervata je drvena osmatračnica sa tornjem visine 18 metara, sa pogledom na sve sadržaje rezervata. 

Specijalan doživljaj boravku u rezervatu pruža turustički brod koji ima plovni put kroz najlepši deo rezervata, u dužini od 7 km.Vožnja brodom traje oko 30-40 minuta, a dobijaju se zanimljive informacije o vrstama ptica koje ovde žive.

Foto: Shuterstock

Zasavica

Prirodni rezervat Uvac

Specijalni rezervat prirode Uvac. Nalazi se između planina Zlatar i Javor, a kraški teren na kome se prostire je zaslužan za stvaranje brojnih jama i pećina.

Najpoznatija je svakako Ledena pećina do koje je moguće stići samo čamcem. Rezervat je stanište preko 100 vrsta ptica među kojima počasno mesto pripada, gospodaru visina, beloglavom supu.

Sam kanjon reke Uvac, koja se kreće vijugavim meandrima, ostavlja bez daha. Ovaj prelepi predeo ima tri veštačka jezera i veoma je zanimljiv.

Foto: Shuterstock

reka Uvac

 

Palić

Palić predstavlja jednu od glavnih prvomajskih destinacija.

U vreme praznika na plažama jezera se organizuju razna dešavanja, a sve to prate muzika, kulturni događaji, predstave, i razni gastronomski užici.

I deca i odrasli mogu da uživaju u sportskim događajima poput jedrenja i regata, u brojnim festivalima i izložbama, kao i u rekreativnom jahanju na ergelama i salašima.

Poseban deo turističke ponude čini i Zoo vrt, koji se smatra jednim od najleših u regionu.

Foto: Shuterstock

Palićko jezero

Vrnjačka Banja

Vrnjačka Banja se nalazi u centralnom delu Srbije, 200 km južno od Beograda. Ova banja raspolaže sa sedam mineralnih izvora i u njoj se leče mnoge bolesti.

Mesto je omiljeno i za višednevne izlete - pored uživanja u bazenima ovde se može uživati i u dugim šetnjama na čistom vazduhu.

Vrnjačka Banja ima i brojne sadržaje namenjene mladima, poput muzičkih večeri i animacija. Gosti Vrnjačke Banje imaju i privilegiju da uživaju i u 5D bioskopu.

Foto: Shuterstock

Vrnjačka banja

Fruška Gora

Fruška Gora  je planina smeštena u Vojvodini i jedna od turistički najrazvijenijih destinacija u Srbiji. 

Niska planina u Sremu poznata  je po tome što se u okviru nje nalazi i nacionalni park, koji je poznat po raznovsnoj flori i fauni, predivnim krajolicima i prostranim izletištima. U parku možete planinariti krećući se kružnim, obeleženim stazama.

Osim ovoga, Fruška gora poseduje i izuzetnu kulturnu vrednost zahvaljujući mnogim manastirima koji imaju prelepu arhitekturu i izuzetnu istorijsku vrednost.

Na Fruškoj gori  možete obići Vrdničku kulu i brojna planinska jezera.

Foto: Shuterstock

Fruška Gora

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija