• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.04.2024

22:00

Ovo je jedini odevni predmet koji nikako ne bi trebalo da nosite kada letite avionom! Stručnjaci su objasnili zašto

Shuterstock

Putovanja

Ovo je jedini odevni predmet koji nikako ne bi trebalo da nosite kada letite avionom! Stručnjaci su objasnili zašto

Podeli vest

Postoji jedan komad odeće koji treba izbegavati po svaku cenu kada ulazite u avion, kaže stručnjak za putovanja. U pitanju su helanke.

Mnogi putnici koji često lete smatraju helanke idealnim za udobno putovanje, ali američka novinarka i spisateljica Kristin Negroni tvrdi da su one zapravo najopasnija stvar koju možete da nosite.

Kristin je autorka knjige o najmisterioznijim vazdušnim katastrofama na svetu. Ona je  navela zašto teba izbegavati helanke prilikom putovanja avionom.

Naime, ako morate da pobegnete iz aviona nakon pada ili ako dođe do požara u kabini, određena odeća može da bude opasna.

- Možda ćete morati da pobegnete kroz vatru u kabini ili može doći do posebnog požara na zemlji kada izađete iz aviona. Sada u avionima svi nose helanke, ali ja izbegavam sva veštačka vlakna jer je veća verovatnoća da će izgoreti i zalepiti se za vas ako dođe do požara - upozorila je Kristin.

Foto: Shuterstock

putnici na aerodromu

Kristin je navela i koji materijali su pogodni za nošenje u avionu.

- Savetovala bih svima da nose pamučnu odeću ili bilo šta od prirodnih vlakana - rekla je ona.

Dodala je i još jedan važan savet za sve putnike.

- Jedna od najboljih stvari koje ljudi mogu da urade je da obuju cipele prilikom poletanja ili sletanja. Ovo još uvek ne zahtevaju mnoge aviokompanije, a mislim da bi trebalo.

Foto: Shuterstock

putnik na aerodromu

 

Objašnjavajući šta može da se desi ako ne poštujete ovo nezvanično pravilo, Kristin je nastavila:

- Ako morate hitno da napustite avion pod može biti veoma vruć ili hladan, može biti prekriven uljem ili zapaljen. Ili se uznenada možete naći u polju kukuruza. U tom slučaju nikako ne biste želeli da budete bosi - rekla je Kristin.

Ona je na kraju savetovala da za putovanje birate patike umesto visokih potpetica i da izbegavate široku odeću, prenosi Metro.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila podršku 169.195 glasača, a Pendarovski 69.710 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija