• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

31.07.2023

20:00

Šta treba da znate o ishrani najmlađih na plaži? Majčino mleko najviše prija

pixabay.com

Putovanja

Šta treba da znate o ishrani najmlađih na plaži? Majčino mleko najviše prija

Podeli vest

Ne izbegavajte letovanje na moru s bebom od nekoliko meseci. Ni tamo neće tražiti više nego kod kuće, samo obratite pažnju na higijenu i svežinu namirnica.

Mnogi novopečeni roditelji izbegavaju letovanje na moru iz straha da bebi neće prijati i da će loše podneti promenu klime. Međutim, pedijatri tvrde da detetu nikako ne može biti loše kad je s njima.  Dovoljno je da vode računa o higijeni i ishranu prilagode vremenskim uslovima.

*Najjednostavnije je s bebom koja sisa, piše Yumama.com. Dete dojte češće, ali mu dajte i vodu jer će to pomoći dobroj hidrataciji. Majke koje doje takođe moraju piti dosta tečnosti. Poželjno je da uzimaju kvalitetne voćne užine. Ponesite nekoliko bočica s vodom - svakako koristite flaširanu.

*Ako bebi pripremate adaptirano mleko, uradite to pre nego što pođete na plažu i stavite ga u ručni frižider. U zavisnosti od uslova gde boravite, možete odvojeno da ponesete vodu i mleko u prahu i napravite obrok na plaži.

*S malo starijim bebama koje već uzimaju čvrstu hranu boravak na plaži je opušteniji. Visoke temperature i promenjen ritam spavanja smanjuju potrebu za kalorijama, pa umesto kašica možete da im ponudite sok, ali ga za svaki slučaj malo razblažite vodom. Neki sokovi zbog šećera mogu da muče bebin stomak i da izazovu dijareju. Dete češće nudite vodom, pogotovo dok ste napolju.

Foto: pixabay.com

Za obrok na plaži sigurnije su gotove kašice koje možete kupiti u skoro svakoj prodavnici

*Za obrok na plaži sigurnije su gotove kašice koje možete kupiti u skoro svakoj prodavnici. Odvojte deo iz teglice i ponesite sa sobom. Važno je, međutim, da znate da bebu ne treba hraniti direktno iz teglice. Pedijatri skreću pažnju da pljuvačka na kašičici kojom hranite dete može da prenese bakterije na ostatak hrane. Kašice sa prirodnim konzervansima bolje su nego hiperproteinske. To se naročito odnosi na voćne kašice s jabukom.

*Ako sami spremate kašicu, vodite računa o higijeni posuda i obavezno je stavite u ručni frižider. Poželjno je da dete jede na svaka tri sata. Ono što se ne pojede, bacite.

Slatkiši posle obroka

* Sladoled je poželjan letnji slatkiš, ali na kraju glavnog obroka, da ne bi smanjio apetit za drugu hranu. Ostale slatkiše bi trebalo zameniti voćem.
* Ako dete preskoči neki obrok, ponudite mu frape od voća s mlekom ili jogurtom.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija