• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.01.2024

18:00

Najčudniji modni trendovi ikada! Da živimo u srednjem veku, većina nas smatrala bi se krajnje nepoželjna!

printscreen

Moda i lepota

Najčudniji modni trendovi ikada! Da živimo u srednjem veku, većina nas smatrala bi se krajnje nepoželjna!

Podeli vest

Modni trendovi dolaze i prolaze. Tokom različitih perioda istorije, veoma čudni modni trendovi činili su žene i muškarce lepim i privlačnim. Današnjem čoveku upravo ti trendovi deluju šokantno.

Erotičan pirsing u viktorijansko doba!

Kada razmišljamo o viktorijanskom dobu, najčešće se setimo krute garderobe, mnogo crne tkanine i želje da se odećom pokrije što više tela je moguće. Ipak, ispod svih tih slojeva garderobe, krilo se nešto krajnje neočekivano!

Foto: printscreen

 

Verovatno poslednja stvar koju biste očekivali jesu jesu erotski pirsinzi. Tokom kraćeg perioda vladavine kraljice Viktorije, u Engleskoj je postojala moda da bogate žene stavljaju pirsinge u bradavice. Ponekad je taj ukras uključivao i lanac koji je minđuše spajao. 

Čak i neki muškarci odlučivali su se na to da stavljaju pirsinge. Posećivali bi lokalne tatoo lokale gde bi stavljali pirsing na penis.

Grci su voleli guste obrve!

Danas žene troše stotine hiljada dolara da bi svoje obrve oblikovali tako da im budu identične i što tanje. Ipak, Grci su kroz istoriju daleko više cenili obrve koje su bile žbunaste, guste i spojene iznad nosa.

Foto: printscreen

 

U staroj Grčkoj spojene obrve kod žena smatrane su lepim, a žene koje su imale takve obrve, bile su najpoželjnije. U to vreme smatrane su znakom inteligencije i čistote.

One žene koje su imale tu nesreću da imaju razdvojene obrve, koristile su crni ugalj u prahu kako bi nacrtale obrve iznad nosa i dobile neodoljivi, prelepi izgled.

Što belje, to bolje!

U 17. veku među ženama su bili popularni izuzetno otvoreni dekoltei. Bogate žene nosile su ogrlice preko grudi kako bi se dodatno ukrasile.

Foto: printscreen

 

Ipak, ono što je bilo najvažnije, to je da žena ima što belju put. Ukoliko vam je koža bila bleda, smatralo se da živite bogat život, daleko od sunca, za razliku od posluge i robova u to vreme.

Žene su žudele za tim da imaju što belju kožu, do granice providnosti, pa su neke čak crtale tanke linije modroplave boje, kako bi delovalo da im se provide vene.

Crni zubi bili su pravi hit!

Ako ste mislili da su beli, lepi, ravno oblikovani zubi jedini koji su privlačni i čine osmeh lepim, grešite! U drevnom Japanu moda je bila sasvim drgačija!

Hiljadama godina žene u Japanu trudile su se da iscrne svoje zube nakon što se udaju. Crni zubi bili su simbol lepote i posvećenosti braku. Ovaj trend nastavio se sve do 19. veka.

Foto: printscreen

 

Tužna priča o malim stopalima!

U Kini vezivanje stopala bilo je jedno od najpopularnijih modifikacije tela. Mlade devojčice vezivale su svoja stopala da bi ih učinila manjim i "lepše oblikovanijim". Mala stopala bila su u to vreme ogromna prednost.

Foto: printscreen

 

Istoričari veruju da je to bila privilegija žena i ćerki bogatijih i uvaženijih članova društva tokom 13. veka. 

Vezivanje stopala počinjalo je kada je devojčica imala između  pet i sedam godina i nastavljalo se tokom njenog odrastanja. Vezivanje bi polomilo kosti prstiju i spajalo bi ih sa ostatkom stopala.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija