• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.08.2023

18:00

Otkrijte kako da se pravilno šminkate! Uz ove trikove izgledaćete mlađe! (VIDEO)

Shuterstock

Moda i lepota

Otkrijte kako da se pravilno šminkate! Uz ove trikove izgledaćete mlađe! (VIDEO)

Podeli vest

Korisnica TikToka, Meg Barberva, objavila je video u kom detaljno opisuje kako da se šminkate da biste postigli mlađi izgled.

Meg Barberva je zaljubljenica u šminku i obožava da deli svoje savete i trikove sa publikom na TikTok-u.

Ona je u jednom videu rekla:

- Probajte ove brze savete za šminkanje da biste izgledali mlađe. Ovih nekoliko trikova i izbegavanja grešaka mogu vam skinuti godine sa lica.

Prvo se pozabavila proizvodima koje većina žena pogrešno stavlja na kožu, kako bi se skrenula pažnju na fleke i pogrešan izbor boja.

- Hajde da pričamo o korektoru. Izbegavajte staru "tehniku trougla", za to vam je potrebno previše proizvoda. Malo u unutrašnjem i spoljašnjem uglu je sve što vam treba. Dobro ga izblendajte četkom ili sunđerom naprskanim sprejem za fiksiranje.

Pored nanošenja manje količine korektora u unutrašnje i spoljašnje uglove očiju, Meg voli da koristi specifičan puder sa dozom sjaja kako bi njena koža izgledala jedro i mladalački.

- Volim sjajne podloge koje pomažu da izgledam mlađe - rekla je Meg.

Ona preporučuje da popunite obrve odgovarajućom olovkom u boji. Dakle, važno je popunjavanje praznina i praćenje prirodnog oblika, a ne iscrtavanje koje će im totalno izmeniti oblik, a samim tim i  izraz lica.

Popunjavanje obrva čini ogromnu razliku. One ne samo da pomažu da definišete lice, već mu daju veću dubinu i debljinu i automatski čine da izgledate mlađe.

Foto: Shuterstock

 

 

Jedna ključna greška u šminkanju takođe može da vas značajno postari, a to je stavljanje bronzera ispod jagodične kosti.

Meg ističe da rumenilo i bronzer treba stavljati više na jagodice.

- Postavljanje konture ili bronzing nijanse ispod jagodične kosti povlači vaše lice nadole. Umesto toga, konturišite samo malo više na samoj jagodici i ne produžavajte nanošenje dalje od  na unutra od centra zenice, isto kao i rumenilo. Ciljajte nagore i izblendajte pokretima naviše prema liniji kose - posavetovala je Meg..

Oštra olovka za oči i debela olovka mogu da učine da izgledate starije. Vodite, dakle, račuma o debljini olovke.

- Na kraju, nanesite hajlajter preko jagodica i sredine nosa - savetuje Meg.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija