• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.07.2023

19:00

Kako da održavate kupaći kostim? Najbolje taktike za osetljivu tkaninu

Shutterstock

Moda i lepota

Kako da održavate kupaći kostim? Najbolje taktike za osetljivu tkaninu

Podeli vest

Konačno ste ovog leta zadovoljni odabirom kupaćeg kostima, pa biste želieli da vam traje barem do sledećeg letovanja? Evo šta vam je činiti.

Svaka dama zna da osetljivu tkaninu kupaćeg kostima uništavaju vrućina, sunce, sredstva za sunčanje, morska voda, a dodatnu štetu nanosi i nepravilno održavanje. Da biste i sledećeg leta zasijali u omiljenom kupaćem kostimu pogledajte savete kako da ga održavate.

* Kupaći kostim dobro isperite u čistoj mlakoj vodi da biste uklonili tragove soli ili hlora. Zatim ga operite u blagom sredstvu, najbolje šamponu za kosu ili sapunu. Nemojte ga cediti rukama da ne bi elastin u tkanini popucao, već zamotanog u peškir.

Foto: Pixabay

Kupaći operite na ruke ili eventualno u programu za osetljivu odeću

* Ako već morate da ga perete u mašini, nemojte samo da ga ubacite u natrpan bubanj jer će se zapetljati oko druge odeće i trakice će se razvući. Stavite ga u vrećicu za pranje veša i operite ga na programu namenjenom osetljivoj odeći, na najviše 30 stepeni.

* Kupaći kostim nije preporučljivo sušiti na direktnom suncu ni obešen na žici. Ako je ikako moguće, sušite ga na ravnoj površini u hladu, jer ako ga ostavite na direktnom suncu, izbledeće mu boja. I bez obzira na to koliko vam se žurilo, nikad ga ne sušite u mašini za sušenje veša.

* Ako je mrlja na kostimu mokra, lagano je uklonite tapkajući čistom tkaninom ili komadićem vate, a zatim ga operite ručno kad dođete kući. Suvu mrlju nemojte da grebete jer ćete tako oštetiti boju.

Foto: Pixabay

Višak vode pokupite peškirom i kupaći osušite u hladu

* Peščane plaže su divne, ali šta sa svim onim sitnim zrncima peska koje uđu u tkaninu i kojih se ne možete rešiti? Za početak, namočite kostim u mlaku vodu i ostavite ga tako nekoliko sati, pa ga operite ručno. Ako to ne pomaže, pričekajte da se potpuno osuši, pa uz pomoć fena otklonite sitna zrnca peska. Vodite računa da fen bude podešen na mlaz hladnog vazduha.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija