• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

28.04.2024

12:30

8 pasa koji obožavaju da se brčkaju u vodi! Neki će vas posebno iznenaditi

Pexels

Ljubimci

8 pasa koji obožavaju da se brčkaju u vodi! Neki će vas posebno iznenaditi

Podeli vest

Mnogi ljudi nisu svesni da većina pudlica zapravo veoma voli da se brčka.

Pojedini psi uživaju u vodi i plivanju, a ukoliko imate neku od ove rase, bilo bi lepo da im pronađete mesto gde bi mogli upravo to i da rade.

1. Labrador retriver

Opšte je poznato da je ovo jedna od najomiljenijih rasa pasa zbog svoje neverovatne inteligencije, druželjubivosti (kako prema deci, tako i prema drugim životinjama) i energije.

Pored toga, poznato je da su ovi psi strasni plivači i uživaju da svoje vreme provode uklapajući se u vodeni svet.

2. Zlatni retriver

Kako i u većini stvari zlatni retriver i labrador retriver idu zajedno "šapu pod šapu", i njihova ljubav prema vodi se ne razlikuje značajno. Dlaka zlatnog retrivera je divna, ali i otporna na vodu, što mu omogućava da provodi dosta vremena plivajući.

Foto: Shuterstock

zlatni retriver

3. Njufaundlend

Ovo je rasa poznata i kao "nežni div" zbog umiljate naravi, ali je najpoznatija po ljubavi prema vodi. Slojevita i veoma duga vodootporna dlaka omogućava ovom psu da aktivno boravi u vodi, što predstavlja spas od vrućina koje ne podnosi najbolje.

4. Engleski seter

Uz svoju pitomu narav i izvrsne veštine lova na ptice, engleskom seteru plivanje predstavlja samo još jednu zabavu kojoj će se rado pridružiti.

5. Irski seter

Pas neuobičajeno crvene, ali prelepe dlake, veran svojim vlasnicima, uvek će biti spreman da provede vreme sa njima u vodenom okruženju, bilo na plaži ili obližnjem jezeru.

Foto: freepik

irski seter

 

6. Lagoto romanjolo

Ovo je rasa koja je smatrana pretečom svih vodenih pasa. Iako se danas veći naglasak stavlja na njegovu sposobnost pronalaženja tartufa, prvobitna namena lagota romanjola bila im je lov vodenih ptica, odakle i dolaze njihove izvrsne plivačke sposobnosti.

7. Portugalski pas za vodu

Iz naziva ove, ali i sličnih rasa, jasno je da su upravo ovi psi najbolji prijatelji pecaroša i mornara. Kombinacija privrženosti vodi i potrebi za dosta aktivnosti čini portugalskog psa za vodu idealnim za ljubitelje vodenih sportova.

8. Pudla

Pudla je rasa koja predstavlja sinonim ukusa, inteligencije, sofisticiranosti i pedantnosti, u stvari se ne plaši da se uprlja i pokvasi, već nasuprot - uživa u vodi. Osim odanog, pametnog i elegantnog psa zanimljive frizure, nabavkom pudle ćete dobiti i predanog prijatelja koji je rado spreman pokvari svoju frizuru zarad uživanja u kupanju.

Foto: Pixabay

pudla

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Potez Siljanovske i dalje trese Grčku! Micotakis burno reagovao! Nazvao je manipulatornom, provokatorkom i šta sve ne!
"NEZAKONITO, NEDOZVOLJENO..."

Potez Siljanovske i dalje trese Grčku! Micotakis burno reagovao! Nazvao je manipulatornom, provokatorkom i šta sve ne!

Grčki premijer Kirijakos Micotakis izjavio je, povodom toga što nova predsednica Severne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova prilikom polaganja zakletve nije izgovorila reč "Severna" koja je sastavni deo ustavnog naziva te države, da je njen "provokativni izbor" da prekrši zvanični tekst svoje zakletve i da svoju zemlju nazove drugim imenom nezakonit i nedozvoljen.

13.05.2024

09:10

Zabava

Најава 56. Мајске изложбе "Генеза"
Kultura

Најава 56. Мајске изложбе "Генеза"

56. Мајска изложба под слоганом Генеза представиће радове уметника примењене уметности, који су, кроз различите медије, приказали свој поглед на свет. Имајући у виду да је презентација различитих дисциплина приоритна, с обзиром на распрострањеност примењене уметности у свакодневном животу (и култури генерално), овогодишњу Мајску изложбу ће посетиоци моћи да сагледају као целину која даје увид у иновативне методе уметничког деловања у савременом друштву.

13.05.2024

10:31

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako
Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako

Tradicionalna manifestacija za ljubitelje vrhunske jagnjetine sa Stare planine - "Jagnjijada" u pirotskom selu Krupac, biće održana narednog vikenda, 18. i 19. maja u dvorištu seoske škole u ovom selu.

12.05.2024

11:00