• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

10.12.2023

09:30

Osvojio je zlato i gušio se u suzama! Žena mu je izgubila život u saobraćajnoj nesreći, ali i pomogla u zadnjem času

Twitter / Historic Vids

Ljubav

Osvojio je zlato i gušio se u suzama! Žena mu je izgubila život u saobraćajnoj nesreći, ali i pomogla u zadnjem času

Podeli vest

Matijas Štajner je obećao svojoj ženi da će osvojiti zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine.

Dizač tegova svetske klase već je imao mnogo sportskih uspeha, a supruga Suzan mu je bila najveći navijač.

Nažalost, lepa Suzan je izgubila život u saobraćajnoj nesreći u leto uoči Igara i nije doživela da vidi muža kako se takmiči u Pekingu.

Matijas nije odustao. Uprkos svim naporima, nije uspevao da podigne težinu s kojom bi mogao da parira najvećim rivalima. Ostao mu je još samo jedan krug - još jedna šansa da ostvari željeni san i obećanje pokojnoj supruzi.

Foto: profimedia

 

Trebalo je da podigne 10kg više - da napravi ogroman podvig - da bi osvojio zlato. Prišao je tegovima sa neverovatnom odlučnošću, zatvorio oči i izveo dizanje bez greške podigao je 258kg! Ukupan njegov rezultat je bio 461kg čime je osvojio olimpijsko zlato.

Snimak je zabeležio kako Matijas pada na zemlju, smeje se i plače, a zatim i kako prima toliko željenu medalju na pobedničkom podijumu.

 

 

Gušeći se u suzama, držao je i fotografiju svoje supruge. Poljubio ju je, pa se i slikao pokazujući svima koliko je bila lepa.

- Uspeo sam da podignem tu težinu zato što sam osećao tako snažnu unutrašnju želju. Nisam sujeveran tip, ne verujem u više sile, ali nadam se da me je videla. Želeo bih da verujem u to - izjavio je Matijas.

Nakon završene karijere, sportista je uspeo da smrša više od 40 kilograma i danas živi zdravim životom.

Foto: profimedia

 

Našao je sreću i utehu kraj plavokose Inge koja mu je nova podrška u svemu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija