• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

08.11.2023

15:20

Čarobna formula ljubavi! Znate li šta je "(∂ + m) ψ = 0"?!

pexels.com

Ljubav

Čarobna formula ljubavi! Znate li šta je "(∂ + m) ψ = 0"?!

Podeli vest

Rekla mu je reci mi nešto lepo, odgovorio joj je "(∂ + m) ψ = 0"

Ovo je Dirakova jednačina i najlepša je od svih u fizici. Opisuje fenomen kvantne zapletenosti, koji kaže:

- Ako dva sistema međusobno deluju tokom određenog vremenskog razdoblja, a zatim se međusobno razdvoje, možemo ih opisati kao dva različita sastava, ali oni već postoje kao drugačiji jedinstven sastav, ono što se događa jednom utiče na drugog, čak kilometrima i svetlosnim godinama daleko.

Foto: pexels.com

 

 

Ovo je kvantno preplitanje ili kvantno sprezanje. Dve čestice koje su se u nekom trenutku povezale, uvek su povezane. Uprkos udaljenosti između njih, čak iako se nalaze na suprotnim krajevima Svemira, veza između njih je trenutna.

Foto: Freepik.com

 

 

Ista stvar događa se i između dvoje ljudi kada ih povezuje nešto što samo živa bića mogu doživeti.

Ovo nazivamo ljubav.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija