• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

07.08.2023

10:55

Kako da ga zaboravim? Ekspert otkriva zašto to ne treba da uradiš i koja je zapravo caka preboljevanja bivšeg

freepik

Ljubav

Kako da ga zaboravim? Ekspert otkriva zašto to ne treba da uradiš i koja je zapravo caka preboljevanja bivšeg

Podeli vest

Ekspert za veze Slađana Trikić otkriva da nema potrebe da zaboraviš bivšu ljubav, jer su problem emotivni naboji, a ne sećanja.

Kada se radi o muško ženskim odnosima, oni podrazumevaju i teške situacije, poput raskida i prevare. Međutim, ovakve stvari mogu da se prevaziđu, a transformacioni kouč, specijalizovana za veze, otkriva i kako. 

Ona često dobija pitanja poput "Kako da ga zaboravim?", a ovo je njen savet:

- Nije stvar u tome da ti nekoga zaboraviš. Ja znam zašto si ti postavila ovo pitanje. Neko te je povredio, na primer "Ostavio me je dečko i sada je meni najlakše da ja njega zaboravim, jer ja onda više neću osećati tu tugu, patnju i tako dalje." Međutim, to je ogromna greška, jer pre svega nije moguće da nekoga zaboraviš, a za tim nema ni potrebe - navodi Slađana i objašnjava:

Foto: Shutterstock

tuga

- Ono što tebi pravi problem, jesu zapravo emotivni naboji, a ne sećanja na tu osobu. Evo i praktičnog primera - vi imate na 3. spratu zgrade, nekog komšiju Miku, kojeg poznajete već jedno 10 godina. Vi kada pomislite na komšiju Miku, ništa, nikakav osećaj, drag čovek, simpatičan, to je potpuno ok. Međutim, ako ja sad pomislim na svog bivšeg dečka, koji me je prevario i ostavio ili pomislim na oca koji me je maltretirao ili na neku osobu koja mi je učinila nešto loše, ja ću momentalno osetiti određeni emotivni naboj ili ću početi da plačem ili će me obuzeti tuga, patnja, mržnja, agresija. Počeće da mi lupa srce, počeće da me nešto pritiska u grudima, dobiću napad panike, uhvatiće me anksioznost itd. - ističe kouč i dodaje:

- To je stvar što se tiče emotivnih naboja. Znači nemaš ti problem sa sećanjem na tu osobu, ti imaš problem sa emotivnim nabojem, kada pomisliš na tu osobu. Skidanjem, brisanjem tih emotivnih naboja, tih emotivnih čvorova, koji su se nakupili u našem telu, zbog raznoraznih trauma, mikrotrauma, neprijatnih događaja, koje smo doživljavali tokom čitavog našeg života, pa uključujući tu i ove poslednje događaje koji su nam se desili, da li nas je neko prevario, ostavio, povredio, udario, zlostavljao itd. Znači u tome je stvar, u brisanju emotivnog naboja, a ne brisanju sećanja - zaključuje Slađana. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20