• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/J.G.

05.08.2023

09:12

U prvih 3 do 6 meseci veze ne treba verovati muškim osećanjima! Ekspert otkriva šta se tada dešava

Shutterstock

Ljubav

U prvih 3 do 6 meseci veze ne treba verovati muškim osećanjima! Ekspert otkriva šta se tada dešava

Podeli vest

Ekspert za partnerske odnose Slađana Trikić smatra da muškarcima u tom periodu vlada testosteron, koji blokira emotivno povezivanje.

Iako bi mnogi voleli da su partnerski odnosi jednostavni i da se ljudi samo uklope i "žive srećno do kraja života", stvar može da bude dosta komplikovanija od toga. 

Kada upoznate nekoga, može da vam deluje da je on ludo zaljubljen u vas, a zapravo ne bude u stanju da pređe iz "zanesene faze" u onu u kojoj razvija prave emocije.

Zašto u prvih 3 do 6 meseci ne bi trebalo da verujete muškim osećanjima, otkrila je Slađana Trikić, transformacioni kouč i ekspert za partnerske odnose:

Foto: freepik

veza

- To je zato što u toj prvoj takozvanoj "medeni mesec" fazi je veoma visok nivo testosterona, što ustvari doprinosi tome da oni osećaju izuzetno veliku želju i strast prema novoj partnerki. To može i nju i njega da dovede u zabludu, u smislu da i on i ona pomisle da je on lud od ljubavi prema njoj - kaže Slađana i dodaje:

- Ono što se zapravo dešava jeste da taj ogromni nivo testosterona kod muškaraca jednostavno blokira hormon oksitocin, koji je ustvari zaslužan za to emotivno povezivanje između partnera. Kada prođe ta prva faza te neke zanesenosti, zaljubljenosti i oduševljenosti kod muškaraca i nivo testosterona smanji, dešava se da se muškarac povlači i da traži zapravo neku novu osobu, sa kojom će takođe moći da proživi tako visok nivo uzbuđenja i sa kojom će takođe imati taj nalet testosterona, umesto da produbljuje ustvari taj emotivni odnos sa postojećom partnerkom - zaključuje Slađana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija