• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.06.2023

23:20

VOĐENJE LJUBAVI POSLE PEDESETE Neke stvari neće biti kao pre

Shutterstock

Ljubav

VOĐENJE LJUBAVI POSLE PEDESETE Neke stvari neće biti kao pre

Podeli vest

Kao što i svaka veza podleže promenama, godinama se menjaju i stvari u krevetu. Ove promene dame mogu da očekuju posle navršene 40. godine...

Možda ćete imati manje volje 

Kad navršimo 50 godina, kod nekih i ranije, počinje da se menja nivo nivo hormona i ulazimo u menopauzu. To može da dovede do toga da žene imaju manju želju za intimnim odnosima. Može se dogoditi i da im treba više vremena da budu spremne, odnosno da pate od suvoće vagine. Pritisak se može smanjiti pomoću lubrikanta, a osim toga, razgovor s partnerom pomoći će da se pronađe pravi put – s kojim će oba partnera još dugo vremena uživati u krevetu.

Češće doživljavate vrhunac

Mit je da zrele žene teže doživljavaju vrhunac. Naprotuiv, što je žena starija ima i više iskustva, manje sumnja u sebe i otvorenija je. Zbog toga nije ograničena ili pod stresom za vreme odnosa, nego jednostavno uživa. Zato je ženama u 50-ima lakše da završe akciju orgazmom.

Foto: Shutterstock

Kvantitet ustupa mesto kvalitetu  

On duže vodi ljubav

I kod muškaraca se s godinama menja nivo hormona. To vodi do toga da on može duže da odlaže orgazam i intenzivnije uživa u intimnom odnosu. Tako može da pruži više vremena partnerki pa je veća verovatnoća zajedničkog vrhunca.

Pronaći ćete nove načine za zabavu u krevetu

Ako u krevetu ne ide više na uobičajen način, to može da iritira mnoge parove. Međutim, isto može da bude prilika za isprobavanje nekih novih stvari. Tako partneri mogu da se zbliže na sasvim novi način i imaju još puno sasvim novih, uzbudljivih avantura.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija