• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.09.2022

19:22

DA LI STE POD STRESOM? Obratite pažnju na sledeće znakove!

Shutterstock

Ljubav

DA LI STE POD STRESOM? Obratite pažnju na sledeće znakove!

Podeli vest

U današnje vreme ono što najviše muči ljude je stres. Posebno u trenucima svetske krize i nakon pandemije

Dugotrajno izlaganje stresu i anksioznosti, koje je potisnuto umesto da se reši, na kraju će uticati na pojavu nekih simptoma koje možda radite a da toga niste svesni.

1. Škrgućete zubima

Možete nesvesno da grizete ili stisnete zube tokom dana ili dok spavate. Jedan znak da imate ovu naviku je bolna vilica sledećeg jutra. Takođe možete primetiti da vam zubi izgledaju kraće nego obično. Jedan od najvećih uzroka ovoga je stres.

Foto: Shutterstock

 

2. Previše se znojite

Ako se stalno znojite, to može biti zato što ste preterano uznemireni.

3. Gubite više kose

Ako primetite više dlaka u kupatilu ili na češlju, to može biti znak skrivenog stresa. Čak i ako se ništa strašno nije dogodilo nedavno, gubitak kose se obično javlja kasnije. Dakle, gubitak možete primetiti 6-12 nedelja nakon stresnog događaja.

Foto: Foto: freepik.com

Gubite previše kose

4. Usta su vam stalno suva

Ako ste stalno žedni i niste jeli ništa slano, obratite pažnju na svoje emocionalno zdravlje. Dugi periodi stresa blokiraju pljuvačne žlezde, a uzrok su suva usta, piše 24sata.

5. Oko treperi

Stres može dati neobične signale mozgu i mišićima lica. Kao rezultat, vaše oko može nekontrolisano da vibrira. Možda ćete primetiti pomeranje donjeg ili gornjeg kapka. Ovo može potrajati nedeljama ili mesecima.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera!
Live TV

Kurti na svaki mogući način teroriše Srbe na Kosmetu! Cilj je da se čitavo srpsko stanovništvo zaplaši i protera!

U noći između petka i subote, sat vremena nakon ponoći, u centru Leposavića, privedena su dva maloletnika, zbog, kako su potvrdili, pevanja pesama na jednom rođendanu. Tzv. Kosovska policija ih je, kažu, prskala suzavcem i primenjivala silu sve do policijske stanice. Na ovu temu za Informer govorio je Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku.

17.06.2024

09:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Težak sudar u Mirijevu: Ima povređenih, Hitna pomoć na licu mesta!
Hronika

Težak sudar u Mirijevu: Ima povređenih, Hitna pomoć na licu mesta!

U Mirijevu, tačnije na uglu ulica Koste Nađa i Rudi Čajeveca, došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj su se sudarila dva automobila. Nezgoda je izazvala zastoj u saobraćaju, a jedno vozilo je čak udarilo u banderu i zaustavilo se na trotoaru, dok je drugo ostalo na sred raskrsnice.

16.06.2024

23:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija