• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

21.06.2022

18:51

ŠTA BOLJE RASHLAĐUJE, HLADNA ILI TOPLA PIĆA? Odgovor će vas izenaditi!

Shutterstock

Ljubav

ŠTA BOLJE RASHLAĐUJE, HLADNA ILI TOPLA PIĆA? Odgovor će vas izenaditi!

Podeli vest

Iako je poznato da je hidratacija organizma vrlo važna, o najboljoj temperaturi pića se stalno raspravlja. I premda nas većina misli da je hladna voda s kockicama leda najbolji način da snizimo telesnu temperaturu, topli napici su još bolji

Istraživanja kažu da ispijanje toplog napitka izaziva znojenje, a uopšte ne podiže telesnu temperaturu. Znoj se tada na površini kože hladi i smanjuje osećaj vrućine.

Foto: Shutterstock

Čaj se pije dok je topao

Ipak, topli napitak će vas rashladiti, ali neće imati trenutni učinak hladnog pića. Takođe, on je dobar samo ako znoj sa vas isparava, a nikako u vlažnom okruženju ili ako nosite rukave.

Foto: Shutterstock

Ako pijete topli napitak, manja količina topline se zadržava u vašem telu, pod uslovom da znoj koji nastane dok pijete može da ispari. Ipak, toplo piće po ovoj vrućini se baš i ne čini kao dobra ideja.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija