• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.06.2022

14:30

POJAVILE SU VAM SE SEDE? Napravite prirodnu i jeftinu smesu koja će rešiti ovaj problem!

Ljubav

POJAVILE SU VAM SE SEDE? Napravite prirodnu i jeftinu smesu koja će rešiti ovaj problem!

Podeli vest

Mnoge žene slave svoju sedu kosu, smatrajući je simbolom lepote, iskustva i snage. Ipak, nekim ženama je farbanje i prekrivanje sedih ritual zbog kojih se osećaju lepše, zadovoljnije i imaju više samopouzdanja

Seda kosa je posledica nedostatka melatonina u našem telu. Sa godinama, telo počinje postepeno da gubi sposobnost da ga proizvodi. Iz tog razloga mnoge žene, naročito nakon 40 godina, počinju da sede.

Neke žene i u ranijem dobu dobiju sede, a uzrok toga mogu biti genetika, suočavanje sa određenim problemima, pojačan stres, hormonska neravnoteža, problemi sa štitnom žlezdom ili nedostatak određenih vitamina.

Foto: Ilustracija

Seda kosa

Postoje brojni prirodni načini za tretiranje kose, pa tako i za prekrivanje sedih. Donosimo vam jedan recept za prirodno farbanje koji možete da isprobate kod kuće, ali vam savetujemo da se pre ovog tretmana konsultujete sa stručnjakom koji je upućen u stanje i kvalitet vaše kose i tip kože glave.

Kako da napravite prirodnu farbu za prekrivanje sedih, bez hemikalija?

Uzmite 3 kašike jabukovog sirćeta, 6 kašika crnog čaja, jačeg, i 2 litra ključale vode. Sve sastojke promešajte. Pre postupka zaštitite odeću od boje. Operite kosu na uobičajen način, a zatim je isperite pripremljenim rastvorom. Posle toga iscedite kosu rukama i rasporedite rastvor (prirodnu farbu) ravnomerno, naročito na temenju. Iscedite kosu rukama i ostavite da se osuši na prirodan način, bez fena. Ponavljajte ovaj postupak nakon pranja kose nekoliko puta i očekujte zanimljive rezultate.

Napomena: Pre upotrebe rastvora konsultujte se sa svojim frizerom.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija