• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.05.2022

18:47

Šta NE TREBA raditi ako uočite SEDE?

Ilustracija

Ljubav

Šta NE TREBA raditi ako uočite SEDE?

Podeli vest

Pojavljivanje sedih vlasi svima predstavlja noćnu moru. Istraživači su otkrili da ćelije zadužene za proizvodnju pigmenta koji daje boju našoj kosi nestaju kada je telo previše izloženo delovanju kortizola, hormona stresa

Ukoliko je genetika u pitanju, nemate mnogo opcija, ali ako to nije slučaj, možete da uradite nekoliko stvari kako bi ste usporili ovaj proces.

Postoje i brojne zablude vezane za sedu kosu, a ljudi koje u tim momentima uhvati neki vid panike, pribegavaju različitim metodama kako bi uklonili ili prekrili sede vlasi. Tu dolazi do određenih grešaka.

1. Čupanje

Jedna priča kaže da čupanje sedih dlaka izaziva pojavljivanje novih. Ovo, na sreću, nije tačno, ali se čupanjem svakako povređujete folikul dlake, pa ne treba to da radite. Čupali je ili ne, ne možete da usporite pojavu sedih.

Foto: Shutterstock

Seda kosa

2. Farbanje

Nemojte uzimati jednu po jednu farbu i isprobavati sve. Često tretiranje kose štetnim sredstvima, može mnogo da naruši njen kvalitet. Najbolje bi bilo da se posavetujete sa frizerom koja boja će omogućiti da vaše sede budu manje primetne.

3. Ne negujete kosu dovoljno

Stručnjaci savetuju da posebnu pažnju obratite na negu i hranjenje kose. Koristite balzame, regenerator i ostale preparate.

4. Zanemarujete hranjive materije

Prema jednoj studiji, pojava sedih vlasi može da ukazuje na manjak vitamina B kompleksa u vašem organizmu.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija