• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

16.02.2022

19:51

OPORAVITE VAŠE CVEĆE UZ POMOĆ OVOG TRIKA! Potreban vam je samo NOVČIĆ!

Shutterstock

Ljubav

OPORAVITE VAŠE CVEĆE UZ POMOĆ OVOG TRIKA! Potreban vam je samo NOVČIĆ!

Podeli vest

Uz pomoć ovog neobičnog trika vaše cveće će duže trajati

Ako želite da cveće u vazi traje duže od nedelju dana,isprobajte ovaj pametni trik. Naime, sve što treba uraditi je u vazu sa cvećem dodati nekoliko bakarnih kovanica.

Ali, šta nauka kaže o triku s novčićem i deluje li zaista kako bi cveće duže ostalo sveže? Prema stručnjacima, bakarni novčići deluju kao antimikrobno sredstvo.

Foto: Pixabay

 Bakarni novčići deluju kao antimikrobno sredstvo

Sečeno cveće počinje da propada skoro trenutno. Vazduh i bakterije mogu da zapuše male pore sistema za cirkulaciju biljaka, sprečavajući distribuciju vitalne vode i hrane oko cveća i ono počinje da vene. Dakle, smanjenjem mikroorganizama u vodi trebalo bi da možete da produžite život svog cveća, a bakar u kovanicama mogao bi da ubije bakterije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Koliko ČESTO treba da peremo FARMERKE?
Ljubav

Koliko ČESTO treba da peremo FARMERKE?

Mogu se čuti različiti saveti u vezi sa tim koliko često treba prati farmerke. Neki stručnjaci kažu da ih ne treba prati uopšte, ali složićete se da je taj savet prilično gadan

16.02.2022

18:42

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija