• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zvezdica

26.11.2023

06:40

Najtačniji godišnji horoskop za 2024! Retrogradni Merkur pravi ludilo  - Bikovima od maja stižu pare, a ovaj znak dobija priliku koju je čekao 12 godina

Shutterstock

Horoskop

Najtačniji godišnji horoskop za 2024! Retrogradni Merkur pravi ludilo - Bikovima od maja stižu pare, a ovaj znak dobija priliku koju je čekao 12 godina

Podeli vest

U Novu 2024. godinu ulazimo sa retrogradnim Merkurom, pa će mnogi planovi morati da sačekaju drugu nedelju januara. Nerazumevanje, pojačana nervoza i stres biće propratne manifestacije retrogradnog Merkura koji će snažno uticati na Rakove, Jarčeve, Ovnove i Vage. Saturn, planeta karme, gazi uveliko u Ribama, a Jupiter nakon 12 godina 26. maja ulazi u Blizance. Predstavljamo vam godišnji horoskop za prva četiri horoskopska znaka, a sledeće nedelje za ostale znakove Zodijaka.

OVAN

 

Posao - U Novu 2024. godinu ulazimo sa retrogradnim Merkurom, koji će biti na snazi do 3. januara, tako da ne treba da se nervirate što će se pregovori prolongirati. Dobijaćete lažna obećanja o poslovnim ponudama koje će biti moguće tek od kraja januara meseca. Mars u Jarcu u januaru i februaru ukazuje da će vam pozicija u karijeri biti prioritet. Do pred kraj maja 2024. godine treba da iskoristite uticaj Jupitera iz Bika za uvećanje zarade ili dobijanja povišice. 26. maja Jupiter, planeta sreće, ulazi u Blizance, pa vam donosi odličan drugi deo godine za pregovore. Sva važna papirologija koju treba da završite ili ugovor o kojem maštate, sačekaće drugi deo 2024. godine. Moguće je da dobijete ugovor o kojem ste maštali jer će Jupiter raditi u vašu korist. Jupiter u Blizancima doneće vam bolje odnose sa komšijama, rodbinom, ali će, uopšteno gledano, da donese jednu lakoću u komunikaciji koja vam je nedostajala. Isto tako, Jupiter u ovom znaku ukazuje da će 2024. godinu da obeleži događaj koji je vezan za papirolgiju. U februaru možete da očekujete prijateljsku pomoć za posao, tako da će vam uticajni ljudi pomoći da ostvarite svoje snove. Avgust, novembar i decembrar će biti najteži meseci za pregovore jer će Merkur u tom intervalu opet biti retrogradan. Pošto Puton 21. januara ulazi u Vodoliju, to će nagovestiti oslobođenje tenzija na poslu koje se trajale godinama. Dok je bio u Jarcu imali ste utisak da poslovna situacija oduzima vaše privatno vreme i utiče na kvalitet života, dok će Pluton u Vodoliji da donese više slobode i nećete dozvoljavati da posao preuzme kormilo nad vašim životom.

Foto: Shutterstock

 

 

Ljubav - U Novu godinu ulazimo sa Venerom u Strelcu, što ukazuje da je odličan period za putovanja. Ukoliko ste slobdni, maštaćete o susretu sa osobom koja je u drugom gradu. Kada Jupiter 26. maja uđe u Blizance nakon 12 godina, a to je vaše treće polje, to podrazumeva da će drugi deo godine biti povoljan da stanete na "ludi kamen". Mnogi Ovnovi će u drugom delu 2024. godine odlučiti da ozvanične svoju dugogodišnju vezu i upuste se u bračne vode, jer će od maja biti povoljan period za bilo kakve ugovore. 5. aprila Venera ulazi u vaš znak, pa nagoveštava priliku za zaljubljivanje. U sezoni vašeg znaka u aprilu ćete biti skloni zaljubljivanju više nego u prethodnom periodu. Avgust mesec će biti kritičan za muško-ženske odnose jer će Mars iz Blizanaca graditi negativan aspekat sa Venerom, p su moguće krize, raskidi, ali i učestale svađe zbog nerazumevanja. U drugoj nedelji decembra Venera ulzai u Vodoliju gde gradi aspekat sa Plutonom, što može da vam donese sudbinski susret, pojačanu strast, ljubomoru ali i karmičke veze.

Zdravlje - Zbog Marsa u Jarcu u januaru 2024. osetićete manjak energije pod uticajem stresa na radnom mestu. Od 14. februara sledi vam povratak energije i poboljšanje zdravlja, što znači da u januaru treba da povedete računa o zdravlju. Kada u maju Jupiter uđe u Blizance, ova planeta doneće vam više vitalnosti, zdravlja i sreće, tako da ćete biti zdratsveno stabilniji u drugom delu godine.

Foto: Shutterstock

 

 

BIK

Posao - Jupiter u vašem znaku do 26. maja 2024. godine treba da iskoristite za proširenje delatnosti i poslovnih projekata. Ipak, treba da uzmemo u obzir da u Novu godinu ulazite sa retrogradnim Merkurom, tako da ćete pred ulazak u 2024. biti skloni pogrešnim procenama koje se odnose na ulaganje novca, što može da donese novčanu krizu. Nije dobro da u decembru na januar rizikujete kada je novac u pitanju. Venera u februaru boravi u Jarcu, pa ćete se lakše nositi sa bilo kakvim preprekama, ali ujedno i moći da otputujete. Pluton 21. januara ulazi u Vodoliju, što će se manifestivati kao pobuna na radnom mestu gde će sistem rada morati da se menja jer će sloboda biti na ceni. Sigurno je da ćete se od januara pa u daljem nastavku godine prilagođavati na nove potrebe saradnika ali i njihovo ponašanje, jer ćete imati utisak da ljudima posao više neće biti prioritet. To je revolucionalna ideja na radnom mestu koja može da promeni sve. Donosi upotrebu novih tehnologija, interneta ali i veštačke inteligencije. Jupiter 26. maja ulazi u Blizance nakon 12 godina, što ukazuje da je period od tog meseca, pa do kraja 2024. srećan za novac! Imate šansu da u drugom delu godine uvećate zaradu ili dobijete ponudu koja može da vam uveća prihode. Saturn u Ribama do 2026. godine testira vaša prijateljstva, tako da možete da računate da ćete saznati u kojim ljudima istinski možete da pronađete oslonac, a naročito u poslu. Uran u vašem znaku nije lak, pa imate utisak često da "gubite tlo pod nogama" jer garancija nema ni za jedan segment vašeg života, ali to je veliki ciklus promena kroz koji prolazite već nekoliko godina. Naučićete da rizik nije toliko strašan i da ponekada stvari moraju radikalno da se "preseku" kako bi se promenile na bolje.

Foto: Shutterstock

 

 

Ljubav - Ulazak Plutona u Vodoliju 21. januara donosi vam velike promene u partnerskim odnosima. Institucija braka kao takva će promeniti svoju suštinu, tako da ćete uvideti da bračni odnos nije garancija za sreću. Uran u vašem znaku doneće vam oslobođenje i potrebu da upoznajete ljude i preko društvenih mreža, što je za vas bilo nezamislivo. Sloboda će biti na ceni i to može ispočetka da vam smeta, ali ćete shvatiti da je to najvažnije u ljubavi. Venera u Vodoliji od 16. febuara donosi vam ljubav na poslu, ali i susret preko poslovnih kontakata. To može da bude sudbinski susret koji će vam promeniti pogled na ljubav. Do maja 2024. godine i dalje imate šansu da se zaljubite kao nikada do sada jer planeta sreće radi svoje i sigurno je da ćete do maja biti spremniji emotivno da se prepustite nego u prethodnim godinama. U apriliu ćete mešati ljubav i prijateljstvo, pa možete lako da pomislite da prijatelj gaji osećanja pre vama. Sa Ribama ćete imati poseban, intuitivan odnos jer ćete smatrati da vas razumeju kao osobu. Vodolije će vam biti kontroverzne ali neshvatljive, a ujedno i privlačne zbog slobodnog duha.

Zdravlje - Pod uticajem Jupitera u vašem znaku do maja, planeta sreće će vaš štititi od negativnih uticaja, tako da ćete i sve zdravstvene tegobe lakše prevazilaziti. Pluton u Vodoliji u drugom delu 2024. godine može da vam donese psihosomatske bolesti zbog stresa na radnom mestu, tako da je važno da se posvetite sebi, a ne tuđim problemima.

Foto: Shutterstock

 

 

BLIZANCI

Posao - Pred vama je veoma važna godina, jer Jupiter, najsrećnija planeta u Zodijaku, ulazi u vaš znak 26. maja i donosi šanse i prilike koje se dobijaju jednom u 12 godina. To je ujedno kao vrsta anđela čuvara koji vas štiti od negativnih uticaja i pogrešnih odluka. Pošto ćemo u Novu 2024. godinu ući sa retrogradnim Merkurom, jasno je da ćete pomisliti da u poslovnom smislu nema pomaka i da vam ništa ne ide od ruke. Međutim, u drugoj nedelji januara će vam se razbristriti mnoge stvari, pa će 2024. godina dobiti novi smisao. Merkur će biti retrogradan tokom avgusta, novembra i decembra, tako da su to momenti kada ne treba donosite važne odluke. Jupiter u vašm znaku može da nagovesti novo poslovno partnerstvo, ali i promovisanje na ličnom planu. Sigurno je da ćete dobiti na popularnosti pod uticajem Jupitera ili promovisati posao koji radite. Od 13. februara Mars u Vodoliji, uz Pluton koji ulazi u taj znak ukazuje na prijateljsku podršku na poslu. Možete lako sa prijateljima da započnete da radite važan poslovni projekat. Pošto je Jupiter i predstavnik vašeg desetog polja, nije isključeno da vas u drugom delu 2024. godine očekuje nova, viša, poslovna pozcija na poslu koja će doneti uvećanje obaveza ali i veće zadovoljstvo u profesionalnom smislu. Saturn u Ribama do 2026. godine uči vas novoj odgovornosti na radnom mestu jer je polako, ali sigurno, počeo da menja vaše profesionalno usmerenje.

Foto: Shutterstock

 

 

Ljubav - Samim tim što Jupiter ulazi u vaš znak u maju 2024. godine, to nagoveštava mogućnost da sretnete ljubav svog života ili se zaljubite do ušiju. Slobodni Blizanci prijatno će se iznenaditi u drugom delu godine jer će biti spremni za proširenje porodice ali i ostvarivanje novih poznanstva. Vi ćete biti jedan od najpopularnijih znakova u 2024. godini, a samim tim i jedan od najomiljenijih. Baš kao i Ovnovi, vi ste prvi na listi znakova koji mogu da se odluče na brak ili zajednički život. Isto tako, odnos Saturna i Jupitera sredinom godine može da stavi na test postojeći odnos koji imate, pa da vam donese krizu ili krah. U periodima kao što su avgust, kraj novembra i početak decembra, nije dobar momenat da donosite odluke jer ćete biti neracionalni zbog uticaja retrogradnog Mekrura.

Zdravlje - U Novu godinu ulazite kilavi jer će Merkur biti retrogradan, a i Saturn iz Riba može da aktivira vaše hronične boljke. Jupiter od maja donosi ozdravljenje i šanse da povratite vitalnost i životnu energiju.

Foto: Shutterstock

 

 

RAK

Posao - Ulazak u Novu 2024. godinu sa retrogradnim Merkurom donosi vam pojačanu nervozu jer na poslu ništa neće biti završeno na vreme, a rokovi će se prolongirati. Dakle, veliki planovi za Novu godinu lako mogu u poslovnom smislu da se odlože jer će svaki segment imati tendenciju da kasni do sredine januara. Sezona Jarca u januara vam neće prijati, jer će poslovni partner testirati vaše strpljenje i vršiti pritisak za rokove. Pod uticajm Saturna u Ribama do 2026. godine vi učite nešto novo o poslu koji radite i ovo je odlično za sve Rakove koji studiraju ili se bave nekom oblašću koja im je dosad bila strana. Dakle, sigurno je da ćete u narednih godinu, dve, postati stručniji na radnom mestu. 26. maja Jupiter, planeta vašeg posla ulazi u Blizance, što donosi obilje komunikacije, ali i dešavanja "iza zatvorenih vrata", pa nećete imati osećaj ko su vam iskreni saradnici na poslu. Drugim rečima, u drugom delu 2024. godine stvari na radnom mestu uopšte neće biti onakve kakve izgledaju na prvi pogled. Pojedinim Rakovima Jupiter u Blizancima može da donese novu poslovnu ponudu za rad o nevladninim organizacijama, zatvorenim institucijama, ali i medijima gde su centri inofmracija. Komunacija će biti ključna u drugom delu 2024. godine jer zapravo u predstojećoj godini pregovarate i učite kako biste u 2025. godini kada Jupiter uđe u vaš znak nakon 12 godina bili na boljoj poziciji u karijeri.

Foto: Shutterstock

 

 

Ljubav - Saturn u Ribama do 2026. godine donosi posebnu vrstu emotivnosti u ljubavnim odnosima. Partner će očekivati da mu se nađete pri ruci ili budete na neki način glavna podrška jer Saturn u Ribama zahteva saosećajnost. Ukoliko ste slobodni ili razvedeni, Saturn u devetom polju može da vam donese poznanstvo sa sledećim partnerom. To može da bude u pitanju i osoba koja nije iz vašeg grada. Pod uticajem Saturna u Ribama postojeći emotivni odnosi Rakovima će se učvrstiti i imaju mogućnost da postanu trajniji. Venera u Raku od 17. juna donosi vam prilikuza nova poznanstva i početak vrele, letnje romanse. To je period godine kada ćete veoma privlačni i spremni za ostvarivanje trajnijeg, emotivnog odnosa.

Zdravlje - Vi ste prilično stabilni u 2024. godini, izazev što ćete u januaru imati utisak da ste iscrpljeni zbog poslovnih rokova. Jupiter u Blizancima od maja 2024. godine donosi vam novi vid psihiološke stabilnosti, tako da ćete unutar sebe da pronađete balans koji vam je nedostajao.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija