• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.09.2023

13:57

Instagram sprema nešto novo! Evo o čemu se radi

Shutterstock

Hi-Tech

Instagram sprema nešto novo! Evo o čemu se radi

Podeli vest

Iz Instagrama su potvrdili da su počeli s internim testiranjima, a nije poznato kada će se ta testiranja proširiti i na same korisnike.

Tržište društvenih mreža veoma je dinamično. Iako na njemu godinama dominiraju manje-više iste kompanije, s vremena na vreme pojavljuju se novi konkurentni, ali i postojeće mreže konstantno predstavljaju nove opcije kojima poboljšavaju iskustvo korišćenja i kojima žele da budu korak ispred konkurencije.

Ako se neke opcije pokažu popularnim među korisnicima, onda ih i druge mreže brzo kopiraju. Sjetimo se samo storyja koji su počeli sa Snapchatom, a prihvatile su ih brojne platforme, zbog TikToka društvene su mreže ponovno stavile veći naglasak na video, a videli smo i pokušaje kopiranja BeReala.

Foto: Shutterstock

 

 

Duže trajanje videa

Instagram sada testira još jednu promenu koja bi mogla da oduševe korisnike ove društvene mreže, a uvode je zbog – TikToka. Zbog kineske društvene mreže Instagram je i uveo Reels na kojima korisnici sada mogu da objavljuju video snimke u trajanju od tri minuta. U budućnosti bi to trajanje videa moglo da bude značajno duže – čak deset minuta.

Upravo toliko vremena može da traje i video klip na TikToku, a sigurno je da će ova mogućnost oduševiti sve korisnike Instagrama koji putem Reelsa često objavljuju video snimke. S mogućnošću dužeg trajanja video, Instagram polako ulazi na teritoriju na kojoj dominira Jutjub.

Potrebno je naglasiti da Instagram ovu opciju, kako su komentarisali za Engadget, testira interno, unutar same kompanije i ona još nije dostupna za testiranje svim korisnicima. S obzirom na to da je TikTok veoma popularan i da je veliki Instagramov konkurent, nije teško pretpostaviti da bi Instagram uskoro mogao to interno testiranje da proširi i na same korisnike.

Za razliku od TikToka i Instagrama koji sve veću pažnju posvećuju dužim video snimcima, Jutjub se u poslednje vreme okreće kraćim video klipovima. Nedavno su za svoj format kraćih videa Shorts dodali alate za kreatore i sličan feed kakav ima TikTok, kako bi korisnici jednostavnije mogli pronađu video snimke i muziku koja bi im mogla biti zanimljiva, piše Zimo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija