• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.02.2021

14:22

TIKTOK ZABRANIO PRISTUP DECI ISPOD 13 GODINA nakon što se OBESILA devojčica (10) iz Palerma

Hi-Tech

TIKTOK ZABRANIO PRISTUP DECI ISPOD 13 GODINA nakon što se OBESILA devojčica (10) iz Palerma

Podeli vest

Kineska platforma za postavljanje video snimaka je danas blokirala pristup deci ispod 13 godina na aplikaciji TikTok i koristiće veštačku inteligenciju da potvrdi godište korisnika, nakon nedavne smrti desetogodišnje devojčice iz Palerma koja je izvršila samoubistvo vešanjem u Blekaut (onesvesćivanje) izazovu

Nadzorno telo Italije će proceniti efikasnost mera koje je objavio TikTok, prenela je ANSA.

Nakon smrti devojčice 21. januara, usledio je slučaj žene (48) iz Sirakuze na Siciliji, koja je ispitana zbog navodnog podstrekivanja na samoubistvo postavljanjem video snimka na TikToku, na kojem se vide muškarac i žena kako obmotavaju lepljivu traku oko usta i nosa, u još jednom Blekaut izazovu.

Istražitelji su, u međuvremenu, proširili istragu povodom smrti devojčice iz Palerma, postavljajući pitanja Fejsbuku i Instagramu kako je bilo moguće da otvori naloge na njihovim platformama.

Foto: Pixabay

TikTok

Fejsbuk je poručio da će potpuno sarađivati sa istražiteljima, a što se tiče uticajne TikTokerke iz Sirakuze, policija je otkrila da je postavila još snimaka, uz pomoć kojih je došla do 730.000 pratilaca raznih uzrasta.

Oni prate oko 20 opasnih izazova, uključujući udisanje kreme kroz nos, zatvaranje očiju klještama i inscenirano lomljenje ruke loncem za kuvanje.

Sve izazove je izvela žena iz Sirakuze, a svi njeni video snimci su uklonjeni.

Podsetimo, dečak (10) koji je pronađen mrtav u stanu u Rakovici, navodno se slučajno obesio igrajući Tik-tok izazov Blackout.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija