• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.11.2023

06:20

Kako da efikasno očistite kupatilo? Lako, uz pomoć ovog sredstva koje pločicama vraća prvobitni sjaj

Shuterstock

Dom i porodica

Kako da efikasno očistite kupatilo? Lako, uz pomoć ovog sredstva koje pločicama vraća prvobitni sjaj

Podeli vest

Tečnost od alkohola, koju možete sami da napravite, pomoći će vam da veoma temeljno očistite pločice u kupatilu.

Podovi prekriveni pločicama ponekad zahtevaju detaljnije čišćenje. Da biste to postigli možete koristiti alkohol umesto uobičajenog sredstva za čišćenje podova.

Alkohol je odlična zamena za kojom možete posegnuti kada primetite da su vaše pločice dodatno zaprljane. Možda se na podu u vašem kupatilu pojavila buđ ili su prljave cipele isprljale pločice u hodniku. 

Ovde alkohol može da pomogne. On ima isti efekat kao izbeljivač, ali je mnogo bezbedniji za podove. Izbeljivač je jedna od onih hemikalija koje treba izbegavati prilikom čišćenja podova od pločica jer može da korodira površinu i promeni boju fuge. Previše je abrazivan i može prouzrokovati više štete nego koristi.

Foto: Shuterstock

 

 

Da biste napravili sredstvo za čišćenje podova na bazi alkohola, trebaće vam nekoliko sastojaka.

U kanti pomešajte toplu vodu sa  1/4 šolje alkohola,  1/2 šolje sirćeta i malo tečnosti za pranje sudova. Pomešajte sastojke i nanesite na pločice pomoću krpe.

Alkohol je efikasno sredstvo za čišćenje podova iz nekoliko razloga. Prvo, ubija većinu bakterija, virusa i gljivica, tako da je odlično dezinfekciono sredstvo za podove od pločica.

Drugo, alkohol prirodno razgrađuje ulje i mast, rastvarajući ih u manje čestice i omogućavajući sapunu da ih lakše ukloni. Zbog toga je važan deo rastvora za čišćenje podova. Pošto je moćan rastvarač, može ukloniti i teške mrlje koje se nalaze na fugama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Srbija