• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.05.2024

12:59

Kako jedan doktor prava ne zna da popuni jednu izbornu listu?! Ovako je Savo Manojlović sam sebi zadao udarac! (FOTO)

Beta/Informer

Vesti

Kako jedan doktor prava ne zna da popuni jednu izbornu listu?! Ovako je Savo Manojlović sam sebi zadao udarac! (FOTO)

Podeli vest

Kandidat za gradonačelnika Beograda, ispred pokreta Kreni Promeni, Savo Manojlović, postao je jedini doktor prava koji zapravo pravo i zakone ne poznaje! Naime, ovaj "doktor prava" nije znao da popuni izbornu listu, pa je po tužbi Vladimira Tupanjca iz Crte ista oborena na Vračaru, a odluku o obaranju doneo je Viši sud u Beogradu!

Najpre, kako smo već pisali, a kako je obrazložio Viši sud u Beogradu utvrđeno je da je za izbornu listu podneto 370 pravno valjanih pismenih izjava birača, a što predstavlja nedovoljan broj pismenih izjava za proglašenje izborne liste u navedenoj Gradskoj opštini. Za proglašenje izbrone liste po Zakonu o lokalnim izborima potrebno je da je svojim potpisom podrži 600 birača u jedinici lokalne samouprave.

Takođe, nije bio pravilno primenjen zakon, jer na listi mora biti najmanje 40 posto pripadnika manje zastupljenog pola. Na izbornoj listi "Kreni-promeni" nalazi se 19 osoba ženskog pola i 10 osoba muškog pola, što znači da na toj izbornoj listi ima 34,48 posto pripadnika manje zastupljenog pola. 

Suština svega i zaključak koji proizilazi iz svega zapravo je da Savo Manojlović, doktor prava, nije znao da popuni listu kako treba (rodnu ravnopravnost zeznuo, broj potpisa i stavio fantomske kandidate na listu - 3 faula imao), a ovome više pročitajte klikom OVDE

SNS je Savu pustila takvu protivzakonitu listu, pošto je Manojlović pretio da će se povući sa izbora ako mu lista koja je, naglašavamo, protivzakonita ne prođe. Ipak, nedostatke je primetio i na iste se žalio advokat CRTE Vladimir Tupanjac te je lista oborena na sudu.

Savo Manojlović se ubrzo nakon toga oglasio i za obaranje liste direktno optužio lidera SSP-a Dragan Đilasa, da ju je namerno oborio!

 

"Kontaktirali smo predstavnike CRTE povodom vesti da su oborili listu Kreni - Promeni na Vračaru. Crta se ne bavi kontrolorima izbora na opštinskom nivou, iako se njihov advokat nalazi na listi saradnika. Iza obaranja liste stoji Dragan Đilas", napisao je Manojlović na mreži X.

Dragan Đilas se povodom cele situacije oglasio na "X" mreži i negirao da ima bilo kakve veze sa obaranjem liste Kreni Promeni, ali i u svom stilu nastavio da pljuje po vladajućoj koaliciji i državnom vrhu.  

"Govore mi upućeni da je Savo ispostava službe. Do danas nisam verovao u to. Ali kada vidim da laže na isti način kao Vučić i njegovi tabloidi,  kada me bestidno, bez ikakvih dokaza, optuži da sam srušio njegovu listu na Vračaru i još kaže da ima informacije da će Vučić da je vrati, onda priča dobija smisao. Ne znam advokata Tupanjca koji se žalio sudu, nikad ga u životu nisam video. Ali iz medija i sa mreža znam da lista Kreni Promeni na Vračaru ima 230 potpisa manje od zakonskog minimuma, da ima dva fantomska kandidata za odbornike koji su menjali prebivalište, kao i da doktor pravnih nauka nije ispoštovao zakonom predviđen odnos žena i muškaraca na listi. Nemam vremena da se bavim Savom. Bavim se organizovanom zločinačkom grupom koja je zarobila Srbiju i koju predvodi Aleksandar Vučić", napisao je Đilas i dodao:

"Sa svojim koleginicama i kolegama iz SSP-a govorim o kriminalu, korupciji, odlasku ljudi, položaju prosvetara i zdravstvenih radnika, o tome da Željko Mitrović pokreće još jedan rialiti na novom kanalu, o potrebi da Srbija bude deo Evrope ali i sramotnoj podršci Vučiću od nekih zemalja i političara, o uništavanju i mog Beograda....  Razumem da mu je služba dala nalog da ruši Đilasa, a ne Vučića i da je celu svoju kampanju usmerio na mene. Ovaj opozicioni Nestor bi ipak morao da pokuša da se uozbilji, jer birači u Beogradu nisu zaslužili ovakav nivo dilentatizma koje je pokazao, prijavljujući svoje liste i izjavama poput ove na koju, posle mnogih prećutanih, reagujem. U potpisu: Dragan Đilas - dežurni krivac", napisao je Đilas. 

 

 

Podsetimo, Ana Grubin ex Mihjalovski se javno ogradila i povukla se sa liste Save Manojlovića zbog ovih propusta.

Voditeljka Ana Grubin povukla je svoje ime sa liste Kreni-Promeni za izbore za Skupštinu grada Beograda i Skupštinu opštinu Vračar, jer je ona jedna od dve osobe zbog koje je navodno oborena ova lista, navela je ova voditeljka na svom Instagram profilu.

"Jedna od dve osobe zbog koje je navodno oborena lista Kreni-Promeni na opštini Vračar sam ja", navodi Grubin.

Foto: printscreen

 

Ona je dodala da se odazvala na poziv za listu u znak podrške jednoj poptuno novoj građanskoj inicijativi.

"To je bio moj način da dam šansu nekim novim ljudim i podršku onda kada im je bila potrebna, a sve iz mnogobrojnih razloga u kojima sam vama ovde pisala godinama unazad", napisala je i poručila da nije njena dužnost bila da se bavi novim zakonom već je to radila pravna služba koja je za to zadužena! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20