• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.03.2024

14:07

Nikodijević: Vlada prošle nedelje imenovala Privremeni organ za Beograd! Grad mora da funkcioniše normalno dok ne dobije konstituisane organe vlasti!

Pedja Milosavljević

Vesti

Nikodijević: Vlada prošle nedelje imenovala Privremeni organ za Beograd! Grad mora da funkcioniše normalno dok ne dobije konstituisane organe vlasti!

Podeli vest

Član Privremenog organa za Beograd Nikola Nikodijević rekao je danas da je to telo, koje je Vlada Srbije imenovala prošle nedelje, identično onom od oktobra 2023. godine, a da je njegov zadatak da obezbedi da prestonica normalno funkcioniše dok ne dobije konstituisane organe vlasti.

- S obzirom na to da skupština nije konstituisana, sastav Privremenog organa odslikava sastav one raspuštene skupštine iz oktobra 2023. godine - rekao je Nikodijević za Tanjug i precizirao da su u njemu i dalje Aleksandar Šapić, kao predsednik Privremenog organa, Aleksandar Mirković, Vladimir Obradović i Dobrica Veselinović.

On je podsetio da Privremeni organ u Beogradu nije uveden prvi put, dodajući da se to dogodilo i 2013. godine kada je Dragan Đilas smenjen s mesta gradonačelnika.

Prema njegovim rečima, Privremeni organ pre svega menja skupštinu, gradsko veće, pomoćnike, gradonačelnika, predsednika skupštine, ali je suština, kako kaže, da obezbedi nesmetano funkcionisanje grada Beograda do konstituisanja skupštine i izbora organa. 

- S obzirom na to da će izbori biti 2. juna, sigurno će ovaj Privremeni organ nastaviti da radi još narednih nekoliko meseci do okončanja celokupnog izbornog procesa i izbora novog gradonačelnika - objasnio je Nikodijević.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Kako kaže, njihov posao jeste da omoguće da sve komunalne službe i javna preduzeća rade nesmetano.

- Kao što vidite, sva naša komunalna preduzeća obavljaju svoju delatnost od Gradskog saobraćaja preko Zelenila, Čistoće, Beogradskih elektrana, Beogradskog vodovoda, ustanove socijalne zaštite, predškolske ustanove, sve funkcioniše u najboljem redu - istakao je Nikodijević.

Napominje da je "jedina mana" Privremenog organa - privremeno finansiranje.

- Mi smo imali prva tri meseca privremeno finansiranje, koje ide tri meseca. Mi ćemo ga krajem marta produžiti na još tri meseca. Naravno, imamo dovoljno sredstava za sva javna preduzeća, za sve ustanove i za sve usluge koje Beograd pruža - poručio je Nikodiejvić.

Kaže da je problem dok traje privremeno finansiranje planiranje velikih infrastrukturnih projekata, ali i ukazuje da se trude da se investicije ne zaustavljaju već da se samo drugačije koncipira plaćanje.

- To je problem za nas unutar Skupštine grada, unutar privremenog organa, ali građani Beograda to ne bi trebalo i ne smeju da osete, kao što nisu osetili ovih zadnjih šest meseci - zaključio je Nikodijević.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija