• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.02.2024

11:00

Ruska stranka završila konultacije sa Vučićem! Nikolić: Podržali smo stav da se ne uvode sankcije Rusiji!

TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs

Vesti

Ruska stranka završila konultacije sa Vučićem! Nikolić: Podržali smo stav da se ne uvode sankcije Rusiji!

Podeli vest

Nosilac liste Ruske stranke Slobodan Nikolić izjavio je danas posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u okviru konsultacija o mandataru za sastav nove Vlade da su tom prilikom podržali stav da se ne uvode sankcije Rusiji, kao i stav o očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije.


On je novinarima rekao da su razgovarali i o nedavno održanim izborima.

- Po našem mišljenju, izbori su bili regularni, nismo imali primedbi. Smatramo da su izbori bili pošteniji nego oni u SAD od pre četiri ili pet godina - rekao je Nikolić novinarima posle razgovora sa Vučićem.

Na pitanje da li bi pruhvatio poziv da učestvuje u novoj Vladi, Nikolić je rekao da njih ne interesuju visoke funkcije, ali je rekao da na sastanku nije bilo reči o sastavljanju vlade već o drugim temama.
Nikolić je rekao da se govorilo o formiranju poslaničkog kluba koji bi pored njega činili i kako je predloženo, tri poslanika Milana Stamatovića iz Zdrave Srbije koji su nastupali na listi "Srbija ne sme da stane" i kojima bi se priključio i Milija Miletić iz Ujednjinjene seljačke stranke.

Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs

 

- Nas zanima da budemo u parlamentarnoj komisiji koja prati rad ODKB-a i eventualno da budem predsednik kluba Poslaničke grupe prijateljstva sa Rusijom. Nas ne interesuju ni državni sekretari, ni ministarstva - rekao je Nikolić.

Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs

 

Prethodno je Vučić razgovor obavio sa predstavnicima liste "Politička borba Albanaca se nastavlja" Šaipa Kamberija.

Vučić je danas započeo konsultacije o mandataru za sastav nove nove vlade razgovorima sa predstavnicima ove dve liste.

Posle izbora 17. decembra ukupno je 10 izbornih lista prešlo cenzus.

Predsednik prema Ustavu, kandidata za predsednika Vlade predlaže Skupštini pošto sasluša mišljenje predstavnika izabranih izbornih lista i predlaže onog kandidata koji može da obezbedi izbor Vlade. 
Vučić je u utorak najavio da će obaviti neophodne konsultacije sa svima koji žele da razgovaraju.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija