• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Dan

27.05.2024

14:40

Pakleni plan "škaljarskog klana"! Hteli da granatiraju kuću Zvicerovog prijatelja

sky/Shutterstock/PORTAL DAN/SKRINŠOT DOKUMENT SKY

Vesti

Pakleni plan "škaljarskog klana"! Hteli da granatiraju kuću Zvicerovog prijatelja

Podeli vest

Crnogorski istražitelji nakon što je razbijena šifrovana Skaj komunikacija otkrili su da su pripadnici "škaljarskog klana" u febuaru 2021. planirali granatom da dignu kuću "kavčanina" Duška Roganovića u Herceg Novom ili "da ga raznesu bombom kad bude u blindiranim kolima."

Kako prenosi crnogorski portal Dan, Skaj komunikacija među dvojicom "škaljaraca" dešava se 14. februara 2021. tačnije, samo dan nakon godišnjice od ubistva Duškovog brata Šćepana Roganovića, koji je izrešetan 13. februara 2020. u Herceg Novom.

Pakleni plan "škaljaraca" bio je da u napadu na Roganovića prvo napave specijalnu tehnologiju koja bi im pomogla u opservaciji, a u pitanju su specijalni dvogledi i aparati za prisluškivanje. Oružje i municiju koja bi im trebala, kako se navodi u prepisci, nabavili bi od pouzdanih ljudi iz Bosne i Hercegovine.

 

Foto: printscreen

 

 

Prepiska "škaljaraca" počinje oko 19 sati kada utvrđuju koliko je udaljena kuća Roganovića od mesta Luštice. 

Proveravaju i na Guglu udaljenost, a zatim pominju da bi mogli pomoću specijalne opreme bolje da ga prate i slušaju. Potom konstatuju da se meta nedavno oženila, kao i da ne mogu da priđu blizu kuće jer ga crnogorska policija čuva.

- Mada čuva njemu tu murija kuću. Oženio se pre dva vikenda u kuću, pred matičarem i familijom. Juče bila godišnjica Šćepanu isto zablokirano sve od murije bilo tamo oko groblja svugde u krugu - navodi "škaljarac", dok mu drugi odgovora.

- Mislim pored kuće te njegove, ima li kuća pa ga slušamo onda? Ma da, murija je njihova, majku im je**m.

Potom je usledilo dopisivanje da bi mogli Duška Roganovića da ubiju tako što bi njegova blindirana kola digli u vazduh. Međutim, konstatuju da je to veoma teško jer on bukvalno ne izlazi iz kuće.

- Imaće on zaštitu uvek to je neminovno, ali mora za njega samo dobra neka informacija iznutra. Drugačije ga je teško odraditi, jer on je mnogo zaštićen dole - kaže prvi "škaljarac", dok mu ovaj saradnik odgovara:

 

Foto: Printscreen

Jovan Vukotić

 

- A dobro samo je bitno znati kada će iz kuće poći brate, ili put Nikšića pa ga sa rpg spaliti na Lipce u onu krivinu veliku, kad kreneš novim putem. Tu mora usporiti i tu ga razneti.

Potom mu "škaljarac" odgovara da je to teško, jer je od porodice Roganović ostao samo on i "da ga dobro čuvaju."

Pa da podsetimo, Dušku Roganoviću u krvavom ratu kotorskih klanova ubijeni su otac Niko, brat Šćepan, kao i brat od strica, visokorangirani "kavčanin" Vladimir Roganović, koji je bio desna ruku vođi klana Radoju Zviceru. Inače, ovo nije prvi put da je Duško Roganović na meti napadača, jer je u aprilu 2017. njegov "golf" dignut u vazduh na autobuskoj stanici u Herceg Novom i u tom napadu ostao je bez obe noge.

- Znam zato ti kažem, sa bacačem ga spaliti u blindi. Pošto neće on nigdee ovako izaći - navodi "škaljarac", a saradnik mu odgovara:

- Ali nije obična meta on. Retko kad izađe uopšte da ode negde, nema on navike ni da se vozi kroz grad ni ništa. A i za to nam treba informacija, jer džabe da imaš ljude svaki dan na ulici da ne trepću, on izađe jednom u nekoliko meseci.

Tada "škaljarci", kako se navodi u prepisci, razrađuju još jedan plan - raketom na kuću mete, ali imaju jedan problem, a to je da ne smeju da povrede ili ubiju ženu i decu. Poznati kodeks klanova i dalje je prisutan, a to je da ženu i decu ne diraju.

 

Foto: Informer

Ilustracija

 

- A sad još samo da vidim ove hiperbarične rakete ima li da mu je u sobu uvalimo, ubićemo ih sve - piše "škaljarac" dok njegov jatak potom odgovara:

- Znam brate, a to je j**eno ne valja decu ubiti i žene. U kuću gađat je za**bano.

Zatim dobija odgovor: "Samo da mi je znati gde su prostorije u kojima boravi."

Nakon toga komunikacija se i dalje nastavlja, "škaljarci" razmatraju ko bi mogao da im da informaciju kada će Duško Roganović napustiti svoju kući. Između ostalog konstatuju da njih dvojica ne mogu da dopinesu mnogo jer su u bekstvu, a ljude koje imaju u Herceg Novog ne smeju da izlažu riziku, jer su i oni na meti "kavčana", piše Dan.

- On živi u strahu i za za osvetu! A razbnet je baš, razneli smo ga... Ali mora se završiti pod hitno - piše u jednom od poruka.

"Škaljarci" navode i da Duškova supruga treba da se porodi za koji dan, i da moraju da budu oprezni, kao i da mu je majka uvek uz njega. Takođe, kažu i da je Duško išao na operacije u Rusiju, Nemačku i Turski kako bi sebi nakon što su mu amputirane obe noge.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu
Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu

Međunarodna kampanja za zabranu nuklearnog oružja (ICAN) procenjuje da Izrael poseduje najmanje 90 nuklearnih bojevih glava u svom arsenalu i da povećava svoju nuklearnu potrošnju. U izveštaju koji ispituje rashode za nuklearni razvoj, ICAN je otkrio da je Izrael povećao svoju nuklearnu potrošnju za 2,4 posto, što je ekvivalent od 1,1 milijarde dolara godišnje.

17.06.2024

15:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija