• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/ Kurir.rs

25.05.2024

20:56

Dva meseca od zverskog ubistva Danke Ilić! Tražila je cela Srbija, a monstrumi je ubili i bacili na deponiju!

društvene mreže/Informer

Vesti

Dva meseca od zverskog ubistva Danke Ilić! Tražila je cela Srbija, a monstrumi je ubili i bacili na deponiju!

Podeli vest

Sutra će biti tačno dva meseca otkako je devojčica Danka Ilić (2) iz Bora zverski ubijena, a njeno telo do danas nije pronađeno!

Za teško ubistvo u Banjskom polju, podsetimo, terete se radnici borskog JKP "Vodovoda" Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot i Srđan Janković (50) iz sela Luka, koji su po sopstvenom priznanju prvo službenim kolima "fijat pandom" udarili devojčicu koja je izašla sa imanja svog deda, a potom je stavili na zadnje sedište vozila. Kada se probudila, osumnjičeni Dragijević je golim rukama zadavio. Po sopstvenom priznanju u nadležnom tužilaštvu u Zaječaru naveo je da je telo devojčice bacio na obližnju deponiju koja se nalazi na Starobanjskom putu. To nije bilo dovoljno, pa su osumnjičene zveri samo dva dana kasnije, tačnije 28. marta telo Danke Ilić premestili na za sada nepoznatu lokaciju.

Foto: Informer

 

- Dva meseca je prošlo od ubistva devojčice, a njeno telo još uvek nije pronađeno. U ponedeljak, tačnije sutra, očekuje se nastavak saslušanja u Višem javnom tužilaštvu Zaječeru koji vodi istragu povodom teškom ubistva Danke Ilić - navodi Kurirov dobro obavešten izvor i dodaje da je u dosadašnjoj istrazi saslušano oko 15 svedoka, među kojima su pored osumnjičenih, njihovih članova porodica saslušane, i kolege i komšije Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića.

- U sredu ističe i dvomesečni pritvor Radoslavu Dragijeviću, ocu osumnjičenog Dejana, koji je u svom priznanju naveo da mu je upravo on pomogao da premesti telo male Danke na nepoznatu lokaciju nakon zločina.

Pa da podsetimo, Radoslav Dragijević (73) uhapšen je 6. maja zbog sumnje da je pomogao sinu Dejanu da premesti telo devojčice koju je prethodno zverski udavio rukama. Sa Radoslavom tada je uhapšen i njegov drugi sin Dalibor (40), mlađi brat prvookrivljenog Dejana Dragijevića koji je samo dan kasnije preminuo u prostorijama PU Bor.

Foto: Foto: Informer, Društvene mreže

 

Potraga za devojčicom, nove informacije iz minuta u minut pratila je cela Srbija, ali i sve komšije u regionu. Nikada do sada nije se dogodio ovakav slučaj koji je zaprepastio sve koji nisu mogli da obuzdaju bes i tugu usled saznanja šta se dvogodišnjoj devojčici zapravo dogodilo.

- Od prijave da je devojčica nestala pripadnici MUP-a i specijalni timovi danima su vršili opsežnu pretragu terena, na hiljade kilometara je pretraženo, ali nažalost devojčica nije pronađena. Svaki kamen je prevrnut kako u Banjskom polju, tako i u borskim selima Zlot, Luka odakle su osumnjičeni, ali i u ostalim susednim mestima. Livade, kanali, bunari, septičke jame, kilometarski tuneli, pećine, pritoke i reke, pa čak i ona mesta na kojima ljudska noga nije ni kročila - navodi dobro obavešten izvor i dodaje:

- U potrazi za Dankom Ilić MUP Srbije dao je veliki broj svog ljudstva, ali i tehnologije koja je upotrebljena prilikom pregledanja pristupačnih i nepristupačnih delova terena i to sa jednim ciljom da se dete pronađe. Takođe, pregledano je na desetine hiljada video materijala koji su skinuti sa nadzornih kamera kako u gradu Boru, tako i po celoj Srbiji, kao i na graničnim prelazima jer se u početku istraga vodila u nekoliko pravaca.

Došli na sahranu

Dejan i Radoslav Dragijević dobili su odobrenje i prošlog petka napustili su pritvor nakratko kako bi došli na sahranu svojoj majci, odnosno supruzi Svetlani Dragijević (69) koja je preminula prošle nedelje dok je bila u poseti kod komšija u selu Zlot. Naime, kako smo tada pisali, Svetlani Dragijević iznenada je pozlilo i ona je i pored svih napora lekara preminula. Dejan i Radoslav na sahrani bili su u pratnji desetak policajaca koji su ih sve vreme držali na oku.

- Dejan i Radoslav zadržali su se svega nekoliko minuta na groblju. Toliko da su zapalili samo sveću, poljubili krst i maricom su u pratnji policajaca napustili seosko groblje - navodi  izvor i dodaje da su im tada policajaci zabranili da komuniciraju sa ožalošćenom porodicom i prijateljima.

Hronologija

26. mart - prijavljen nestanak Danke Ilić i po prvi put aktiviran sistem "Pronađi me"

4. april - uhapšeni osumnjičeni Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50)

6. april - uhapšeni Dejanov otac Radoslav (73) i brat Dalibor Dragijević (40)

7. april - Dalibor preminuo u prostorijama PU Bor

6. maj - Danka bi proslavila drugi rođendan

26. maja - 2 meseca od ubistva Danke Ilić


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija