• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/blic

25.05.2024

08:10

"Streljao mi je decu! Ne mogu da sedim mirno i gledam kako mi se smeje!" Roditelji žrtava besni, veruju da se sudi njima, a ne Urošu Blažiću

Tanjug

Vesti

"Streljao mi je decu! Ne mogu da sedim mirno i gledam kako mi se smeje!" Roditelji žrtava besni, veruju da se sudi njima, a ne Urošu Blažiću

Podeli vest

Uroš Blažić u četvrtak je, sa pancirom i lisicama na rukama i nogama, stigao u Viši sud u Smederevu, ali samo desetak sekundi nakon što je ušao u sudnicu emocije i bes porodica njegovih žrtava je kulminirao i oni su nasrnuli na njega, a samo reakcija sudske straže i policije je sprečila da on i njegov otca budu linčovani.

Svedoci napada kažu da su bukvalno svi skočili na noge kada je masovni ubica spuštene glave, ali obrijan i podšišan, sa pancirom na sebi, uveden u sudnicu. 

Foto: ATAIMAGES

Ušao u sudnicu spuštene glave sa pancirom, što je psoebno izazvalo roditelje njegovih žrtava

 

- Blažić je napravio samo par koraka u sudnici, a svi oštećeni koji su se nalazili unutra, otprilike 70 ljudi, ustali su sa stolica i krenuli na njega. Ovo je bio prvi susret sa ubicom njihove dece i roditelji nisu mogli da kontrolišu svoje emocije, što je i potpuno očekivano i opravdano - navodi očevidac za medije i dodaje: 

- Sve se odigralo u par sekundi, čula se buka, galama, lomnjava. Počele su da padaju stolice i da se lome klupe. Roditelji nisu mogli da se suzdrže. Svi zajedno su pokušali da dođu do ubice njihove dece, međutim, policija je svojim telima zaštitila Blažića

Policija i sudska stražari odmah su reagovali trčećim korakom odveli Uroša i njegov oca Radišu iz sudnice, a dok su ubice i otac onako okovani trčali sve vreme su se okretali da vide da li ih roditelji prate. 

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Straža izvodi Blažiće iiz sudnice nakon što si roditelji hteli da ih linčuju

 

- Policija je stala na vrata i zabranila roditeljima ubijenih da napuste sudnicu dok Blažiće ne odvedu na sigurno. Bilo jako mučno i tužno gledati sve to. Roditelji su izbezumljeno vikali: "Kome se ovde sudi? Da slušamo koliko metaka je sasuo u našu decu! Što više nisi tako hrabar?! Streljao nam je decu!" - objašnjava sagovornik i dodaje da su roditelji jdva stajali na nogama.

Iz sudnice, dok nisu izveli Blažiće iz zgrade suda, čulo se zapomaganje i plač roditelja.

- Oni njega dovode pred nas sa pancirom... Monstrum... Mogu da ga osude na 20 godina za ubistvo devet mladih ljudi. Jel to pravda? Kome se ovde sudi? Mi ne prihvatamo ovo suđenje. Jedina kazna koja za nas može biti prihvatljiva je doživotni zatvor. Šta ste očekivali, da mirno stojimo i gledamo u oči ubicu koji je pobio toliko dece? Da li vi znate kolika je naša bol? - uzvikivali su skrhani roditelji ubijenih.

Zbog stresa mnogim roditeljima je pozlilo, pa su reagovali iz Hitne pomoći.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Roditeljima pobijenih od stresa pozlilo

 

Kada su napuštali sudnicu roditelji su bili besni i ogorčeni i psovali su i sudsku stražu koja je telima štitila Uroša Blažića.  

Potresno je bilo i ispred suda nakon svih ovih događaja, a Zorica Panić, koja je u masakru izgubila i sina i ćerku rekla je da samo može da rpihvati da monsturm nikada ne izađe na slobodu i ništa drugo.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Zorica Panić, kojoj je Uroš ubio sina i ćerku, istakla ubica mora da dobije doživotnu robiju

 

- Ušao je u sudnicu pognute glave. Gde je ono junaštvo, kada nam je pobio decu! Ne mogu da ga gledam! Kada je ušao svi smo skočili na njega! Ono što je puklo, to je bila polomljena klupa! Ovo nije suđenje, ovo je mučenje. Ovo se sudi nama, ne njima. Gde je sad ta hrabrost, deset metaka je sasuo u mog sina! Osam u moju ćerku! Haos ćemo da napravimo, njemu samo doživotna i ništa više - rekla je Zorica Panić.

I njen suprug Saša je rekao da ne može da sedi u sudnici sa ubicom svoje dece i da ga gleda dok mu se on smeje u lice.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Saša Panić očajan, priznao da ne može da mirno gleda ubicu svoje dece

 

 - Pokušao sam, suzdržavao sam se, ali ne mogu. Ubio mi je sina i ćerku, streljao mi je decu. Ostao sam bez oba deteta, ništa ne može da me smiri! - rekao je otac ubijenog Milana i Kristine. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija