• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.05.2024

14:40

Izbo dvojicu Rusa kod "Beograđanke! Vračarac pokušao da ubije navijače "Spartaka"

printscreen

Vesti

Izbo dvojicu Rusa kod "Beograđanke! Vračarac pokušao da ubije navijače "Spartaka"

Podeli vest

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Iva Bukljaša (25) zbog sumnje da je 25. marta 2017. u centru Beograda, posle kraće verbalne rasprave, pokušao da ubije dvojicu ruskih državljana koji su doputovali povodom utakmice između FK "Crvena zvezda" i FK "Spartak" iz Moskve.

Bukljaš je, inače, od ranije u pritvoru kao pripadnik "vračarske grupe" kojoj se trenutno pred Specijalnim sudom sudi za teška krivična dela.

"Postoji opravdana sumnja da je okrivljeni 25. marta 2017. na autobuskom stajalištu ispred Palate 'Beograđanka' pokušao da ubije M.A.B. i P.S.B. tako što je, dok je bio u društvu sa nepoznatim muškarcem, ušao u verbalni sukob sa oštećenima koji su bili u grupi sa više drugih osoba, od kojih su neki nosili obeležja fudbalskog kluba 'Spartak' iz Moskve i kretali se sredinom Ulice kralja Milana", navodi se u saopštenju tužilaštva.

Kako se dodaje, Bukljaš je potom uhvatio za džemper M.A.B. i oborio ga na zemlju, opkoračio ga i oštrim predmetom mu zadao lakše povrede u vidu ubodine i sekotine:

"Zatim je, kako se sumnja, okrivljeni nasrnuo na P.S.B, koji je pokušavao da ga razdvoji i udalji od M.A.B. dok je ležao na zemlji. I njemu je zadao više ubodnih rana koje predstavljaju tešku telesnu povredu opasnu po život. Nakon toga, Bukljaš se udaljio sa nepoznatim muškarcem u pravcu Resavske ulice."

Učestvovao u tri ubistva

U postupku protiv "vračaraca" Bukljaš se tereti za dva pokušaja ubistva i pomaganje u trećem.

Zajedno sa Markom Tacićem i Jovanom Bošnjakom osuđen je prvostepeno u februaru prošle godine na godinu i tri meseca zatvora zbog pokušaja iznude 15.000 evra od M. M. u oktobru 2019., navodno po nagovoru Luke Cerovića.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija