• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

24.05.2024

13:00

Advokatica sa saradnikom varala strance! Obećali Rusima srpsko državljanstvo uzeli 200.000 evra

Shuterstock

Vesti

Advokatica sa saradnikom varala strance! Obećali Rusima srpsko državljanstvo uzeli 200.000 evra

Podeli vest

Prvo osnovno javno tužilaštvo odredilo je zadržavanje do 48 sati prema advokatica I.B.I. (35) i S.P. (32) zbog postojanja sumnje da su prevarili trojicu ruskih državljana za 200 hiljada evra obećavajući im da će dobiti srpsko državljanstvo.

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva advokatica i njen saučesnik su od oktobra 2023. do aprila 2024. godine lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu oštećenog da mogu da obezbede prijem u državljanstvo Republike Srbije, pa su tri ruska državljanina deponovali iznos od 200.000 evra u advokatskoj kancelariji osumnjičene.

Kako u ugovorenom roku pomenuti ruski državljani nisu stekli državljanstvo Republike Srbije, niti je novac vraćen postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično delo prevara. 

Osumnjičeni su saslušani na okolnost krivičnog dela kojom prilikom je osumnjičena  I.B.I. iskoristila zakonsko pravo i nije htela da iznese svoju odbranu, dok je S.P. negirao izvršenje krivičnog dela.

Dežurnom sudiji Prvog osnovnog suda u Beogradu podnet je predlog za određivanje pritvora imajući u vidu da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni boravkom na slobodi ometali postupak uticajem na svedoke.

Tužilaštvo će u toku istrage ispitati svedoke oštećene, kao i druge svedoke događaja, narediti sva potrebna veštačenja, pa nakon izvođenja svih dokaza i utvrđivanja tačnog i potpunog činjeničnog stanja doneti odluku o daljem postupanju.

Pozivamo državljane Ruske Federacije koji su oštećeni na ovakav ili sličan način da se jave Policijskoj upravi za grad Beograd, UKP, Odeljenju za suzbijanje imovinskih delikata, Odsek za prevare putem i-mejl adrese lazar.bjovanovic@mup.gov.rs, tel. +381648927703 ili na i-mejl adresu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu elektronski.potpis@prvo.ojt.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija