• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/rina

22.05.2024

13:28

Dramatična potraga na moru: Srbe u kajaku uhvatila oluja

Shutterstock

Vesti

Dramatična potraga na moru: Srbe u kajaku uhvatila oluja

Podeli vest

Troje državljana Srbije, uključujući i dvoipogodišnje dete, spašeni su u sinoćnoj akciji u kojoj su učestvovali pripadnici Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama. Oni su u ranim jutarnjim časovima isplovili kajakom iz Čanja, ka Kraljičinoj plaži, a kako se satima nisu vraćali pokrenuta je potraga i oni su oko 23 sata pronađeni na Vezirovoj plaži.

- Zbog dugog boravka na moru, dete je bilo u stanju hipotermije, zbog čega je odmah nakon spašavanja predato na trijažu Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Potragu su otežavali loši vremenski uslovi, zbog čega su u pripravnosti bili vazduhoplovi MUP-a i Vojske Crne Gore, a u akciji traganja i spašavanja učestvovali su i pripradnici sektora granične policije i Službe zaštite i spašavanja Bar - saopšteno je iz crnogorskih službi. 

Kako prenose mediji Pomorsko-operativnom centru u Čanju sinoć oko 20 sati je prijavljeno da su tri osobe, dve odrasle i dete, isplovile sa kajakom u jutranjim časovima iz Čanja, ka Kraljičinoj plaži i da se nisu vratile do samog sumraka.

Uprava pomorske sigurnosti je odmah poslala jedan spasilački čamac koji je isplovio iz Luke Bar i brzo počeo pretragu. Vremenski uslovi i kiša su smanjili vidljivost i otežali potragu. 

Drugi spasilački čamac je takođe krenuo u potragu i posada ovog plovila je locirala nestale srpske državljane. 

- U 22:42 časova, spasilački čamac uočio je izgubljene osobe na Vezirovoj plaži, a samo izvlačenje se obavilo plivanjem, nakon čega su hitno transportovni čamcem do Bara, gde su sve tri osobe predate na trijažu Zavodu za hitnu medicinsku pomoć - saopšteno je iz UPSUL.

Crnogorska Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama apeluje da se prilikom svakog isplovljenja ili odlaska na ''divlje plaže'' obavezno pogleda vremenska prognoza za taj dan, kao i da se pozivom na broj 129 sigurnosti zatraže sve infomacije prije isplovljavanja. Takođe, na ovaj broj se može prijaviti bilo kakva opsnost na moru. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić bio i ostao najodlučniji borac protiv organizovanog kriminala na Balkanu! Nemanja Starović: Objavljena prepiska kriminalnog klana dokaz
Politika

Vučić bio i ostao najodlučniji borac protiv organizovanog kriminala na Balkanu! Nemanja Starović: Objavljena prepiska kriminalnog klana dokaz

Nemanja Starović član Predsedništva SNS izjavio je danas da prepiska između figura sa samog vrha kriminalnog klana odgovornog za desetine najmonstruoznijih ubistva i kasapljenje ljudi, koja je objavljena u crnogorskim medijima, ukazuje na pretnju ne samo prema predsedniku Vučiću, već i prema članovima njegove porodice.

15.06.2024

17:43

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Nemačka sprečila nove sankcije Rusiji!
Planeta

Nemačka sprečila nove sankcije Rusiji!

Evropska unija nije danas postigla dogovor o 14. paketu sankcija Rusiji, nakon što je Nemačka izrazila rezervu zbog uticaja klauzule o podružnicama i partnerima iz trećih zemalja na nemačku privredu, rekle su evropske diplomate za Rojters.

15.06.2024

13:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20