• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.05.2024

21:32

"Tata, dođi po mene, umirem!" Potresno svedočenje oca ranjenog Nemanje u Mladenovcu: Kada smo došli, davao je znake života

Miloš Rafailović

Vesti

"Tata, dođi po mene, umirem!" Potresno svedočenje oca ranjenog Nemanje u Mladenovcu: Kada smo došli, davao je znake života

Podeli vest

Dvadesetogodišnji Nemanja Ilić ranjen je kada je Uroš Blažić pucao na okupljene mlade u spomen parku u selu Malo Orašje. Kritične noći pozvao je oca na telefon i rekao: "Tata, dođi po mene, umirem".

Njegov otac svedočio je u tužilaštvu, gde je ispričao kako je saznao sa pucnjavu, kao i šta se te večeri dešavalo.

- Moj sin je otišao u večernjim satima sa svojim društvom kod spomenika. Namera im je bila da se okupe i da proslave Đurđevdan ranije, zbog nastupajućih dana žalosti. Bio sam kod kuće, kada me je u 22.36 sati pozvao sin i rekao: "Tata, dođi po mene, umirem". Nije mi rekao šta se desilo, a ja sam odmah seo u auto sa svojim bratom i otišao do spomenika. Kada sam ušao u prostor oko spomenika, video sam da tu leži pet mladića, od kojih je jedan bio moj sin. Primetio sam da on i još dvojica daju znake života i da su u svesnim stanju i komunikativni. Za ostale nisam bio siguran, ali ostala tri mladića vizuelno nisu davali znake života - ispričao je Nemanjin otac.

Kako je objasnio, jedan od mladića nalazio se kod spomenika, levo od kapije, ležeći leđima naslonjen na veći betonski kamen. Video je da je pogođen u predelu glave i da su mu ruke ispružene pored tela. takođe je video da se pored "pežoa" koji se nalazio u blizini parka i na kom su se videli tragovi pucnjave, leži mladić koji nije davao znake života.

- Svog sina sam ugledao pravo od kapije, sa leve strane na zemlji, a pored njega su bila još dva mladića. Video sam da je pored dece na zemlji mnogo krvi, ali nisam mogao da vidim gde su sve pogođeni jer je bilo mračno. U tom momentu mi je palo na pamet da svojim telefonom fotografišem lice mesta jer sam pretpostavljao da će fotografije kasnije da budu korisne policiji. Moj brat i ja smo mog sina stavili u auto i odvezli smo ga u Urgentni centar Smederevo, a usput smo videli da dolaze kola Hitne pomoći - dodao je.

Istakao je da je njegov sin u roku od sat vremena preveten za Beograd. Bio je u svesnom stanju. Imao je više prostrelnih i ustrelnih rana u predelu nogu i ruku i pred njim je bila operacija butne kosti.

- Tek kasnije sam saznao šta se te noći zapravo dogodilo. Rekli su mi da je neko pucao na decu koja su bila okupljena kod spomenika, a saznao sam da je ista osoba pucala i u Duboni - zaključio je svoj iskaz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Saobraćaj na jednom koloseku u tunelu uspostavljen noćas u 01.17 sati
Politika

Vesić: Saobraćaj na jednom koloseku u tunelu uspostavljen noćas u 01.17 sati

Ministar građevinarstva, sabraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da je železnički saobraćaj u tunelu od Pančevačkog mosta do Vukovog spomenika uspostavljen noćas u 01.17 sati na levom koloseku s obzirom da se železnički incident dogodio na desnom koloseku kao i da se uspostavljanje železničkog saobraćaja na oba koloseka očekuje u ponedeljak ujutru.

18.05.2024

10:26

Za napad na nastavnika do osam godina zatvora - Novi zakon o zaštiti prosvetnih radnika uskoro stupa na snagu!
Društvo

Za napad na nastavnika do osam godina zatvora - Novi zakon o zaštiti prosvetnih radnika uskoro stupa na snagu!

Posle niza napada na nastavnike u školama Vlada je prihvatila je zahtev prosvetnih radnika da se promeni Krivični zakonik kako bi nasilje nad prosvetarima bilo tretirano kao na advokate i kažnjen i zatvorom. To bi značilo da za maltretiranje nastavnika učenici stariji od 16 godina mogu biti krivično odgovorni, dok za đake mlađe od 14 godina odgovornost će snositi roditelji!

18.05.2024

09:00

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!
Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!

Mađarski premijer kaže da je opravdano pretpostaviti da je motiv za atentat na slovačkog premijera bio rat u Ukrajini, budući da snažnim centrima moći odgovara da taj sukob bude nastavljen. Sugerisao je da je to u interesu Amerike

18.05.2024

11:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija