• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/atv

20.04.2024

12:41

Ministar prosvete osuđen za seksualno zlostavljanje devojčice! Posle tri godine Vrhovni sud izriče pravosnažnu presudu

Shutterstock

Vesti

Ministar prosvete osuđen za seksualno zlostavljanje devojčice! Posle tri godine Vrhovni sud izriče pravosnažnu presudu

Podeli vest

Predmet protiv bivšeg ministra prosvete Republike Srpske Nenada Suzića (74) koji je prvostepenom presudom osuđen na devet godina zatvora zbog zlostavljanja devojčice (14) konačno će biti zakazan u Vrhovnom sudu Republike Srpske

Kako izveštavaju mediji iz Srpske Suzić je nepravosnažno osuđen još u januaru 2021. godine i drugostepenu odluku čeka na slobodi, a prema nezavničnim informacijama Vrhovni sud bi do avgusta trebao da izrekne pravosnažnu presudu. 

Podsetimo Nenad Suzić uhapšen je 5.juna 2019. godine nakon što je slučaj seksualnog zlostavljanja devojčice, tada učenice osnovne škole, prijavljen policiji. On je u pritvoru bio do decembra te godine, nakon čega je pušten da se brani sa slobode uz meru zabrane i to zbog propusta banjalučkog tužilaštva.

Naime, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka nije ponudilo dokaze koji bi sudu pružili opravdane argumente za produženje pritvora, pa se bivši ministar prosvete našao na slobodi.

Inače prvostepenom odlukom suda iz 2021. godine njemu je pored zatvorske kazne izrečena je mera bezbednosti potpune zabrane vršenja poziva, delatnosti ili dužnosti profesora pri čijem se obavljanju ostvaruje neposredan kontakt s decom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija