• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Vijesti

27.02.2024

20:16

Detalji hapšenja: Dino izrešetao Edmunda Mustafa, pa bežao električnim trotinetom

facebook

Vesti

Detalji hapšenja: Dino izrešetao Edmunda Mustafa, pa bežao električnim trotinetom

Podeli vest

Nekadašnji pripadnik škaljarskog klana, Edmond Mustafa, ubijen je jutros u Baru, a zbog sumje da ga je likvidirao uhapšen je škaljarac, Baranin Dino Ibrahimović.

Tužiteljka iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Irena Burić, potvrdila je da je uhapšen Dino Ibrahimović, koji se sumnjiči za ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je priveden i sumnjiči se da je direktni izvršilac ubistva.

Ibrahimović pred podgoričkim Višim sudom odgovara zbog optužbi da je deo kriminalne grupe odgovorne za likvidaciju Novljanina Šćepan Roganovića. Pronađena je i torba u kojoj je bila automatska puška. Tužiteljka je rekla da trenutno ne može da govori o motivu zločina.

Da podsetimo ubistvo se dogodilo jutros oko 9:20 časova, u Ulici Popa Dukljanina, u blizini stana gde je Mustafa živeo. Primorski portal piše da je u trenutku ubistva Mustafa bio sa sestrom. Njih dvoje su prilazili automobilu, kada im je ubica prišao s leđa, i sa udaljenosti od 10 metara ispalio smrtonosne hice i pobegao motorom. Nesrećna devojka je vrištala i pozivala u pomoć. Lekari hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt.

Foto: facebook

 

 

Policija je nakon pucnjave blokirala grad. Jedna od očevidaca medijima je rekla da su čuli pet ili šest pucanja, a kada su prestali, nekoliko njih je izašlo na parking i videlo žrtvu kako leži između kola na parkingu.

Osumnjičeni bio na međunarodnoj poternici

V.d. pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović je u izjavi dostavljenoj medijima saopštio da je tokom sprovođenja blokade grada i preduzetih potražnih mera i radnji i pretrage terena, u izuzetno kratkom roku, a na osnovu opisa izvršioca krivičnog dela, efikasne reakcije službenika Regionalnog centra bezbednosti „Jug“ i delotvorne i blagovremene postavke službe, spriječeno bekstvo Dina Ibrahimovića.

Foto: facebook

 

 

- On je tom prilikom upravljao električnim trotinetom, a na glavi nosio kacigu. Pretragom terena u pravcu bekstva D.I. policija je pronašla crnu putnu torbu u kojoj je pronađeno vatreno oružje - automatska puška. Sumnja se da je D.I. upotrebom automatske puške koja je pronađena u neposredoj blizini njegovog lociranja, ubio E.M. D.I. se na teret stavlja krivično delo ubistvo i krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Prema operativnim i obaveštajnim podacima kojima Uprava policije raspolaže oba lica su pripadnici jedne kriminalne grupe koja deluje na crnogorskom primorju. Osim toga, D.I. se već potražuje na međunarodnom nivou - za njim je raspisana međunarodna potjernica od strane jedne države sa kojom pravosudni organi Crne Gore nemaju potpisan ugovor o ekstradiciji - zaključio je Šćepanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20