• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.02.2024

15:04

Policajcu ciglom razbili glavu, jer je štitio maloletnike od nasilnika! Evo šta se tačno dogodilo na Paliluli u nehigijenskom naselju

Informer

Vesti

Policajcu ciglom razbili glavu, jer je štitio maloletnike od nasilnika! Evo šta se tačno dogodilo na Paliluli u nehigijenskom naselju

Podeli vest

Policajac (30) povređen je kada ga je neko iz grupe nasilnika pogodio ciglom u glavu dok je intervenisao u Bulevaru Despota Stefana

Naime, ministarstvo unutrašnjih poslova povodom pojedinih medijskih navoda o jučerašnjem postupanju policije na Paliluli u Ulici Vuka Vrčevića ističe da su juče pripadnici policije, u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima, potraživali lica na adresama stanovanja koja se sumnjiče da su prethodno uznemiravala više mlađih lica na autobuskom stajalištu, a odmah potom napali i povredili policijskog službenika.

- Najpre je tridesetogodišnji policijski službenik Policijske uprave za grad Beograd juče oko 15.45 časova u Bulevaru Despota Stefana napadnut prilikom vršenja službene dužnosti, u trenutku kada je uočio da tri osobe maltretiraju više mlađih lica. U nameri da odbrani mlađa lica i zaštiti ih od nasilnika, primenio je policijska ovlašćenja, legitimisao se službenom legitimacijom, nakon čega su mu tri osobe uputile uvrede, a zatim je jedan od njih ciglom pogodio policijskog službenika u glavu, dok ga je drugi udario zatvorenom šakom, takođe u predelu glave - saopštio je MUP.

Povređeni policijski službenik je od strane Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar gde mu je ukazana lekarska pomoć.

Foto: mup

 

Kako je navedeno u sopštenju, policija je ubrzo identifikovala izvršioce i utvrdila da se radi o licima koja žive u nehigijenskom naselju u Ulici Vuka Vrčevića, kao i da se radi o licima koja su od ranije poznata kao izvršioci više krivičnih dela sa elementima nasilja.

- Takođe, za dvoje od njih bila je raspisana i potraga zbog postojanja osnova sumnje da su i u prethodnom periodu izvršili slična krivična dela. Policija u saradnji sa nadležnim tužilaštvom intenzivno radi na pronalasku ovih lica - navedeno je u saopštenju. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na medije da ne objavljuju neproverene i netačne informacije kojima obmanjuju javnost, već da sve prethodno provere preko zvaničnih institucija.

Podsetimo, u nekm medijima pojavila se informacija da je policija izvršila raciju u Romskom naselju i da su pri tom bili nasilni i da su ih, navodno vređali na rasnoj osnovi. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija