• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

11.01.2024

13:47

Saslušana druga ćerka Dragoslava Kosmajca: Čula sam eksploziju, nisam videla ko je bacio bombu

Informer

Vesti

Saslušana druga ćerka Dragoslava Kosmajca: Čula sam eksploziju, nisam videla ko je bacio bombu

Podeli vest

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, kako Kurir nezvanično saznaje, saslušana je ćerka preminulog kontoverznog biznismena sa Zvezdare Dragoslava Kosmajca, u istrazi koja se vodi protiv dvoje osumnjičenih za bacanje bombi u dvorišta dve njihove porodične kuće.

Kako Kurir saznaje, Jelena koja je inače rođena sestra oštećenog Lazara Kosmajca, izjavila je da nije videla ko je bacio bombe u dvorište njihove kuće, ali da je čula detonaciju kada je druga eksplozivna naprava bačena.

Podsetimo, u dvorište porodične kuće prvo je bačena jedna bomba koja nije eksplodirala a koju je pronašao baštovan.

Foto: MUP Srbije

 

 

- U istrazi je juče saslušan i baštovan koji je pronašao bombu ispred garaže, na rešetki u betonu. Ni on, kao ni ćerka pokojnog Kosmajca, nije video ko je bombu bacio - otkriva izvor Kurira.

U istrazi koja se vodi protiv Dušana Krstića, zvanog Duca sa Olimpa i njegove supruge Džesike, inače državljanke Australije, u decembru prošle godine su kao oštećeni saslušani Lazar i njegova druga sestra Milica Kosmajac.

Kako je Kurir pisao, Lazar Kosmajac i njegova sestra pridružili su se krivičnom gonjenju Dušana Krstića i njegove supruge, koja je u međuvremenu puštena da se brani sa slobode.

- Oni su tokom saslušanja ispričali ko je, i na koji način pronašao bombe i pridružili se krivičnom gonjenju i istakli imovinski zahtev - potvrđeno je.

Foto: informer.rs

 

 

Kako nezvanično sazanjemo, deca Dragoslava Kosmajca koji je preminuo zbog korona virusa u aprilu 2020. izjavila su da ne poznaju uhapšenog Krstića i njegovu suprugu.

- Lazar Kosmajac i Milica izjavili su da ne poznaju i ne znaju ko su osumnjičeni, Dušan i Džesika Krstić - rekao je sagovornik.

Podsetimo, Krstić i njegova supruga sumnjiče se da su dogovarali, planirali i organizovali ubistva Lazara i Milice Kosmajac iz bezobzirne osvete. Na teret im je stavljeno da su 7. i 15. novembra u dvorišta njihovih kuća na Zvezdari pokušali da aktiviraju tri bombe.

Dušan Krstić je, kako se sumnja 7. novembra u dvorište porodične kuće u kojoj Lazar Kosmajac živi sa suprugom i majkom aktivirao i bacio ručnu bombu, koja nije ekspodirala, a onda je sutradan došao ponovo i bacio bombu u dvorište porodične kuće njegovog prvog komšije, koja je eksplodirala.

Krstić je potom, osam dana kasnije, 15. novembra u dvorište kuće Milice Kosmajac bacio još jednu bombu, koja nije eksplodirala.

Osumnjičeni su na saslušanju negirali izvršenje krivičnog dela, s tim što Dušan Krstić nije želeo da iznosi odbranu, dok je Džesika odbranu iznela.

- Supruga Duce sa Olimpa, Džesika se tereti da mu je pomagala u izvršenju krivičnih dela tako što je vodila računa da niko ne primeti šta rade, obezbeđivala vozilo i čuvala stražu suprugu - podsetća sagovornik Kurira.

Foto: MUP Srbije

 

 

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, oboje su negirali izvršenje krivičnih dela, ali Krstić nije iznosio detaljnu odbranu dok je njegova supruga ispričala da žive kod Ljiga i da su samo povremeno dolazili u Beograd kod njegove porodice i prijatelja, ali da ona o bombama niti porodici Kosmajac ne zna ništa.

Prema nezvaničnim informacijama, iako njen suprug nije želeo da govori u tužilaštvu, posle hapšenja je ispričao da je decu pokojnog Kosmajca napao kako bi se njemu osvetio.

- Posle hapšenja je rekao da zna da je Kosmajac odgovoran za postavljanje eksploziva pod vozilo u kojem su bili njegova žena i deca koja su preživela, kao i da je Kosmajac odgovoran za ubistvo njegovog kuma Gorana Marjanovića, zvanog "Goksi bombaš" koje se dogodilo 1995. godine - navod izvor Kurira.

Policijski službenici su u "mercedesu" Dušana Krstića pronašli svesku sa "mapama" u koju je on zapisivao podatke o porodici oštećenih, njihovim vozilima, nekretninama, obezbeđenju koje imaju i njihovom kretanju kao i dva voki tokija.

Inače, kako je Kurir pisao, Džesika je pre nego što se udala za Krstića, bila policajka u Australiji. Ona je posle saslušanja puštena da se brani sa slobode, ali joj je zabranjeno da napušta boravište, oduzeti su joj pasoši i naloženo da se redovno javlja policiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija