• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.12.2023

11:04

Odložen početak suđenja Aleksandru Jovičiću: Ostaje u kućnom pritvoru

J.Rafailović

Vesti

Odložen početak suđenja Aleksandru Jovičiću: Ostaje u kućnom pritvoru

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas je za 13. februar odložen početak suđenja bivšem predsedniku opštine Palilula Aleksandru Jovičiću i njegovim saradnicima. Suđenje je odloženo zbog izostanka Jovičića, koji kako je rekla njegov advokat Zora Dobričanin ima koronu.

Na sledećem suđenju Jovičić treba da iznese detaljnu odbranu. Svi optuženi su na pripremnom ročištu, koje je bilo zatvoreno za javost kratko negirali krivicu dok će detaljnu odbranu izneti na suđenju. Branioci su osporavali dokaze koji su pribavljeni tajnim nadzorom.

Optužnicom Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Jovičić se tereti za dva krivična dela trgovina uticajem u saizvršilaštvu, a za isto krivično delo optuženi su i D.V. i V. Ć, kao i A.V, Ž.L , S.H, M.Đ, T.D. i V.Ž. M.L. se tereti optužnicom za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Ranije su u ovom postupku krivična dela priznali i sporazume sa tužilaštvom zaključili sedam građevinskih inspektora i dva investitora. Jovičić je bio uhapšen 1. juna 2021. i u pritvoru je proveo dva meseca, nakon čega mu je određen kućni pritvor.

Nakon njegovog hapšenja, iz MUP-a je saopšteno da se Jovičić sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove na opštini Palilula Dražena Vujića da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Svi se terete da su zloupotrebama omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nelegalno izgrađene objekte. Nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, prosledili su ih na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je MUP nakon hapšenja osumnjičenih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija