• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/ novosti

23.12.2023

10:19

Opljačkano "oprali" zidanjem vila i kupovinom luksuznih stanova! Od Ljubomira Romanova i njegove familije oduzeta imovina vrtoglave vrednosti

mup/društvene mreže

Vesti

Opljačkano "oprali" zidanjem vila i kupovinom luksuznih stanova! Od Ljubomira Romanova i njegove familije oduzeta imovina vrtoglave vrednosti

Podeli vest

Kriminalna grupa Ljubomira Romanova (43) iz Obrenovca, prljavi novac zarađen spektakularnim provalama i pljačkama u Velikoj Britaniji uložili u izgradnju vila i kupovinu luksuznih nekretnina, automobila, satova i nakita.

Kako novosti.rs saznaju Romanov poseduje vilu od 614 kvadrata na Vračaru, luksuzni stan od 174 kvadrata u Beogradu na vodi sa garažom, kao i vilu sa bazenom u Obrenovu koja navodno ima 80 kavdrata, iako je evidentno da je bazen barem duplo veći od toga.

Ovo je samo deo imovine koje pripadnici kriminalne grupe Romanov poseduje, a veruje se da novac stečen pljačkom koristili i za kupovinu luskuznih automobila, među kojima su "ferari", porše" najskuplji modeli "audija" i "golfova.

U ovom trenutku istraga se vodi protiv Romanova, koji se ranije prezivao Radosavljević, njegove supruge, sina i bliskih rođaka. Njega britanska policija sumnjiči za seriju pljački kuća bogataša u Londonu, a među opljačkanima je Frenk Lampard, bivši engleski fudbaler, zatim pokojni Višaij Šrivadanapraba, bivši vlasnika FK "Lester" i Tamara Eklston i ćerka bivšeg vlasnika Formule 1 Bernija Eklstona.

Inače samo u jednoj od ovih pljački plen je bio čak 26 miliona funti.

- Tokom pretresa kuća pripadnika ove grupe pronađeni su vredni komadi nakita sa dragim kamenjem, ali i vredni ručni časovnici, zlatni nakit, drago kamenje - objasnio je izvor iz istrage koji je dodao da britanska policija proveri da li su pojedine dragocenosti deo plena ukraden u ovoj zemlji. 

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal (JTOK) privremeno je zaplenjena imovina ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi.

Srpska policija i JTOK istražuju i nove tokove prljavog novca, jer se sumnja da je mnogo više para oprano od onih za koje se veruje da potiču od pljački bogataša u Londonu.

Podsetimo tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Ljubomira Romanova, koji se  do 2019. godine prezivao Radosavljević, Milke Radosavljević (69), Entonija Radosavljevića (20), Biljane Radosavljević, Irene Radosavljević (42), Roberta Konovalov Radosavljevića (40), Laure Radosavljević (33) i Mirka Nikolića (26), zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranja novca.

Tužilaštvo za organizovani kriminal odmah je blokiralo račune i zabranilo raspolaganje nekretninama za koje se sumnja da su stečene od kriminalne delatnosti, kao i skupocena vozila.

Uhapšenima u Srbiji je određen pritvor do 30 dana, a postupak se vodi i protiv Biljane Radosavljević i Roberta Konovalova Radosavljevića, koji nisu dostupni našem organima, jer trenutno služe kaznu zatvora u Švajcarskoj. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Na Kritu pronađen misteriozni lavirint star 4.000 godina - da li je ovde bio legendarni Minotaur?!
Veliko otkriće

(VIDEO) Na Kritu pronađen misteriozni lavirint star 4.000 godina - da li je ovde bio legendarni Minotaur?!

Na grčkom ostrvu Krit, otkriven je izuzetan kameni spomenik u obliku prstena star 4.000 godina, koji se nalazi na vrhu brda Papura, severozapadno od grada Kasteli. Ova monumentalna građevina iz bronzanog doba prostire se na površini od 1.800 kvadratnih metara i predstavlja značajan arheološki nalaz koji ukazuje na bogatu istoriju i kulturu minojskog perioda na ostrvu.

17.06.2024

21:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija