• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.12.2023

14:59

Lopatom brutalno pretukli čoveka pa ga opljačkali: Užas u Smederevu

Shuterstock

Vesti

Lopatom brutalno pretukli čoveka pa ga opljačkali: Užas u Smederevu

Podeli vest

Razbojnicima S.N. (26) i D.N. (27) nakon hapšenja određen im je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja sumnje da su metalnom lopatom brutalno pretukli čoveka i opljačkali ga.

Pritvor je razbojnicima određen na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo u saizvršilaštvu, a zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na oštećenog i svedoke.

"Osumnjičenima se stavlja na teret da su dana 08.decembra ove godine oko 4 časa ujutru u Bavaništu najpre oštećenog sačekali ispred njegove porodične kuće, nanevši mu tom prilikom udarac metalnom lopatom u predelu glave, od kojeg udarca je oštećeni pao na zemlju, nakon čega je zadobio još jedan udarac lopatom u predelu ruku kao i udarac nogom u predelu lica" saopštilo je tužilaštvo i dodalo:

Foto: informer

 

"Nakon što se oštećeni pridigao i stigao do svoje kuće na kojoj su ulazna vrata već bila razvaljena, osumnjičeni su ga sustigli i uz pretnju da će ga prebiti od njega oduzeli novac u iznosu od 11000 dinara i mobilni telefon, dok su ranije u toku večeri iz kuće oštećenog protivpravno prisvojili jedan motorni trimer, bicikl i akumulator " navedeno je u saopštenju.

Foto: Printscreen 192.rs Instagram

 

Krivično delo razbojništvo čini svako ko upotrebom sile protiv nekog lica ili pretnjom da će neposredno napasti na život ili telo oduzme tuđu pokretnu stvar u nameri da njenim prisvajanjem sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!
Društvo

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!

MUP prosledilo je upozorenje gradskim i opštinskim štabavima za vanredne situacije za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama, na osnovu najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda za pojavu intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za danas i sutra, a koje mogu prouzrokovati potencijalne bujične poplave.

02.06.2024

13:29

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija