• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.12.2023

15:39

Džonijevi vojnici odgovaraju za tri ubistva i pet u pokušaju: Potvrđena optužnica protiv "vračarskog klana"

printscreen

Vesti

Džonijevi vojnici odgovaraju za tri ubistva i pet u pokušaju: Potvrđena optužnica protiv "vračarskog klana"

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu potvrdilo je optužnicu Specijalnog tužilaštva protiv Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara, i još 37 pripadnika "vračarskog klana" zbog zločinačkog udruživanja, tri ubistva i pet pokušaja ubistva, pranje novca i neovlašćeno posedovanje oružja.

Time je optužnica postala pravosnažna pa se očekuje da Specijalni sud uskoro zakaže početak sudenja.

Vušović je, podsetimo, u bekstvu. Navodno se nalazi u nekoj od zemalja Latinske Amerike, s obzirom da je poslednji put viđen u Dominikanskoj Republici, gde je početkom marta 2021. bio uhapšen po Interpolovoj poternici pa na volšeban način pušten na slobodu.

Označen je kao vođa organizovane kriminalne grupe, bliske "kavačkom klanu", o čijim zločinima je u postupku protiv Vlejka Belivuka i njegovog zloglasnog klana govorio okrivljeni saradnik Srđan Lalić. 

Osim Vušovića, optužnicom s obuhvaćeni još Nedeljko Todorović, Dario Đorđević, Miloš Miljanović, Vuk Ursulov, Lazar Ilić, Miloš Pavlović, Luka Cerović, Aleksandar Milošević, Aleksandar Naumovski, Vladan Miketić, Vladimir Kovačević, Darko Maletić.

Takođe i Raša Ban, Đorđe Knežević, Ivo Bukljaš, Jovan Bošnjak, Jovica Sovilj, Nikola Kačarević (bivši suprug starlete Tamare Đurić), Miloš Raičević, Nikola Božilović, Nikola Milenković, Nikola Filipović, Petar Jevtić, Radivoj Jovanović, Rajko Topić, Stevan Mandarić, Filip Grujić.

Na spisku optuženih su još Ivan Biletić, Vojin Stupar, Miloš Andrijević, Aleksandar Ostojić, Nikola Vukojević, Marko Tačić, Strahinja Savić, Draško Nikolić i Marko Drakula, koji je inače sin poznatog muzičara Nebojše Drakule, frontmena pank grupe "Direktori".

Istragom je dokazano da stoje iza ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića Čađe i Aleksandra Šarca, kao i da su pokušali da ubiju Lazara Vukićevića, koga su kasnije brutalno usmrtili pripadnici Belivukovog klana u "klanici" u Ritopeku, Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića i Arsenija Stefanovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!
Društvo

Građani, budite oprezni! I MUP se oglasio zbog olujnog nevremena koje nam preti: Štabovi da se spreme za sve rizike i posledice!

MUP prosledilo je upozorenje gradskim i opštinskim štabavima za vanredne situacije za preduzimanje svih preventivnih i operativnih mera u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama, na osnovu najave Republičkog hidrometeorološkog zavoda za pojavu intenzivnih pljuskova i veće količine padavina za danas i sutra, a koje mogu prouzrokovati potencijalne bujične poplave.

02.06.2024

13:29

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija