• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

08.12.2023

08:22

Evo kako su ulagali krvavi novac! Koljački klan kupovao nekretnine, placeve, automobile i luksuzne satove

ATA Images, Miloš Rafailović

Vesti

Evo kako su ulagali krvavi novac! Koljački klan kupovao nekretnine, placeve, automobile i luksuzne satove

Podeli vest

U optužnici koju je Specijalni sud u Beogradu, u torak 5. decembra, potvrdio protiv Marka Miljkovića, Veljka Belivuka, njihovih supruga Bojane Belivuk i Tanje Miljković, kao i Belivukove tašte Snežane Đorđević i Filipa Ivanovskog i njegove nevenčane supruge Marije Milutinov pobrojana je sva imovina za koju tužilaštvo smatra da su je kupili novcem od trgovine drogom, oružjem, otmica i ubistava

Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK) u optužnici za pranje novca tereti Veljka Belivuka, Marka Miljkovića, njihove supruge, Belivukovu taštu kao i Filipa Ivanovskog i njegovu nevenčanu suprugu da su pokušali da prikriju nezakonito poreklo novca, tako što su kupovali stanove, zemljišta, automobile ali i skupocene satove.

Foto: printscreen

Kuća u Čačanskoj ulici poznatija kao "Mala Šilerova"

 

Kako saznajemo, optužnicom je obuhvaćena i kupovina vila u Čačanskoj u kojoj je do hapšenja Miljković živeo sa porodicom. Vila na Zvezdari, koju zovu "mala Šilerova" podsetimo, opasana je visokim zidovima i obezbeđena najsavremenijim video nadzorom, a u njoj su lisice na ruke stavljene i Tanji Miljković, njegovoj supruzi.

- Osim kroz vilu u Čačanskoj, tužilaštvo tereti Miljkovića da je prljavim novcem kupio još stanove u Ulici Živka Davidovića i na Karaburmi, kao i da su on i supruga od istih para za koje se tvrdi da potiču iz kriminalnih radnji kupili i garažna mesta i dva "roleksa" i jedan "brajtling" sat. Takođe, u optužnici se navodi i da je gotov novac koji je pronađen i zaplenjen kod njih, proistekao iz nezakonitih poslova - otkriva izvor iz istrage.

Kako naš sagovornik objašnjava, Belivuk i njegova supruga nezakonito poreklo novca pokušali su da prikriju kupovinom zemljišta u Vrčinu, stana na Zvezdari u Ulici Živka Davidovića i dva automobila. Takođe, Bojana Belivuk se sumnjiči i da gotovina koja je pronađena kod nje, potiče od krivičnog dela.

Foto: Arhiva

Bojana Belivuk i njena majka Snežana Đorđević zajedno na optužnici

 

- Filip Ivanovski i njegova nevenčana supruga Marija Milutinov sumnjiče se da je on novac stečen od kriminala davao ženi u gotovini a da ga je ona potom ulagala u banku - dodaje sagovornik navodeći optužbe protiv sedam osumnjičenih, kojima će, ukoliko i Apelacioni sud potvrdi optužnicu početi suđenje.

Kada počne suđenje na optuženičku klupu, bi trebalo da sedne i tašta Veljka Belivuka, Snežana Đorđević, koja se tereti da zetov "prljavi novac" uložila u zemljište i stambeni objekat u Kozarčevoj ulici u Beogradu.

- Na zemljištu koje je kupila tašta, kako se sumnja, i Bojana i Veljko Belivuk počeli su ga grade kuću, takođe, kako se sumnja prljavim novcem - objašnjava sagovornik.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Privođenje Tanje Miljković

Podsetimo istraga za pranje para, pokrenuta je 9. decembra 2021. godine. Supruge Belivuka i Miljkovića tada su uhapšene, ali su posle saslušanja puštene da se brane sa slobode. Na saslušanju, podsetimo, svi su negirali izvršenje krivičnog dela. Miljković je, navodno, izjavio da je novac koji je ulagao u nekretnite, dobio kao poklon za svadbu koju je pravio sa suprugom.

Belivuk je naveo da je zaposlen u podrumu pića, sa primanjima od oko 600 evra mesečno, dok je njegova supruga zaposlena u renta kar agenciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija