• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/press24.mk

06.12.2023

13:39

Vozač tvrdi da nije znao da vozi ubicu! Palčo me iskoristio nisam imao pojma šta je uradio

YouTube/Društvene mreže

Vesti

Vozač tvrdi da nije znao da vozi ubicu! Palčo me iskoristio nisam imao pojma šta je uradio

Podeli vest

Stefan D. iz Strumice koji je vozio Ljupču Palevskog Palču tokom bekstva nakon što je uhapšen na graničnom prelazu Dorjan prilikom povratka u Severnu Makedoniju rekao da nije ni znao da je Palča osumnjičen za dva ubistva.

Kako prenose makedonski mediji uhapšeni vozač je ostao u šoku kada su mu policajci rekli zbog čega je Palevski tražen i on im je navodno do detalja ispričao gde ga je odvezao.

- Vozač je ispričao da je Palevskog pokupio u jednom hotelu u Beogradu u kojem je ovaj prethodno prenoćio, a onda su se njegovim "land roverom" uputili prema Bugarskoj u koju su ušli preko graničnog prelaza Gradina- Kalotina. Odatle su se uputili prema Turskoj u koju su ušli preko prelaza Kapetan Andreevo - kazao je sagovornik iz istrage za lokalne medije i dodao:

Foto: printscreen facebook

Stefan D. na Fejsbuku postvio rutu i fotografije putovanja

 

- Palčov vozač je rekao da je on Palevskog dovezao do grada Balikešir i da ga je tu ostavio i da se on nakon odmora uputio nazad u Severnu Makeodniju, gde je i zaustavljen na prelazu Dorjan. Inače tokom puta Stefan D. je sve vreme na svom Fejsbuku postavljao rutu kojom se voze, a čak je i 3. decembra postavio fotografiju mosta preko Dardanela, preko koga su prešli u Malu Aziju, pa je i to pokazalo da on govori istinu. Čim je utvrđeno da je Pelevski u Turskoj i u kom gradu odmah su kontaktirane turske službe koje su ga ekspresno locirale i uhapsile ga na autoputu u blizini Balikešira.

I pored toga što on tvrdi da nije znao da vozio ubicu male Vanje i frizera iz Velesa, Stefanu D. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će biti saslušan i odlučeno da li će i njemu biti određen pritvor do 30 dana.   

Foto: makedonska policija

Ljupčo Palevski, nakon hapšenja u Turskoj

 

Podsetimo Palevski je u pratnji advokata, 30. novembra, napustio Makedoniju i doputovao u Beograd, a svom pravnom zastupniku je rekao da ide na zakazane preglede, nakon čega je putovao sa Stefanom D. koji ga je odvezao u Tursku.

Ministarstvo pravde Severne Makeodnije danas je uputilo zahtev turskim vlastima za ekstradiciju Palevskog. 

Inače za otmicu i ubistvo Vanje Gorčevske (14) i Panče Žeževskog (74) frizera iz Velesa pored Ljupča Palevskog sumnjiče se i Vlatko Kešišev, Velibor Manev i Bore Vidovski, a među osumnjičenima je i devojčicin otac Aleksandar koji je otkrio otmičarima njeno kretanje.

Inače Aleksandar Đorčevski, Vanjin otac i pored svih dokaza negira da je umešan u otmicu svoje ćerke. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija