• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/dnevnik

05.12.2023

09:16

Braća blizanci deo opasne novosadske kriminalne grupe! Osumnjičeni za pokušaj ubistva i organizaciju ulične prodaje droge

MUP Srbije

Vesti

Braća blizanci deo opasne novosadske kriminalne grupe! Osumnjičeni za pokušaj ubistva i organizaciju ulične prodaje droge

Podeli vest

Osamnaestogodišnjoj braći blizancima M.P. i B.P, koji su uhapšeni kao deo kriminalne grupe iz Novog Sada, nakon saslušanja u novosadskom Višem javnom tužilaštvu određen je pritvor.

Kako pišu mediji M. P. je pritvor određen zbog sumnje da je izvršio pokušaj ubistva u saizvršilaštvu i neovlašćeno posedovao droge, dok je  njegovom bratu B. P. pritvor određen zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i trgovina drogom i krivično delo neovlašćeno posedovanje droge.

- Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu obojici je odredio pritvor do 30 dana iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju da bi ostankom na slobodi osumnjičeni mogli ometati postupak uticajem na svedoke i zbog postojanja okolnosti koje upućuju na osnovanu bojaznost da bi u kratkom vremenskom roku mogli da ponove krivično za koje su osnovano sumnjivi- kazala je portparolka suda Jelena Ostojin.

Inače B.P. se tereti se da je organizovao mrežu maloletnih preprodavaca narkotika koji su uhapšeni ranije i procesuirani, dok se M. P. sumnjiči da je učestvovao u pripremi i organizaciji izvršenja pokušaja teškog ubistva Novosađanina (22) u junu ove godine.

Podsetimo u akciji koju je policije izvela nakon višemesečne istrage uhapešna su četvorica mladića, iz Novog Sada, dok se za petim članom grupe intezivno traga.

Uhapšeni se terete sa dva pokušaja ubistva, trgovinu drogom, napad na policiju, ali i posedovanje nelegalnog oružja.  

Policija je uhapsila M.P. (18), B.P. (18),L.M. (18) i M.P. (26), dok se intezivno traga za M.Đ. (26) koji je u bekstvu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija